Kentte önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Geçen yıllara oranla oldukça geç kalan kar, önceki gün etkisini göstererek şehre beyaz gelinliğini giydirdi.
Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve geç saatlere kadar yağan kar şehir içi ve şehirlerarası trafikte aksamlara sebep oldu. Karın gece yağması sebebiyle trafikte keşmekeş yaşanmamasına sebep olurken, dün sabah uyanan vatandaşlar camlarından beyaza bürünmüş bir şehirle karşılaştılar.
Muş’ta etkisini göstermeye başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı sebebiyle Muş-Bitlis, Muş-Bingöl ve Muş-Ağrı karayolunda trafik ekipleri sürücülerin dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılarda bulunurken, şehir içerisinde ise trafik akışının sağlanması için ekipler sabahın ilk ışıkları ile çalışmalarını sürdürdü. Bir haftadan beri etkili olan soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilerken, etkili olan kar yağışı beraberinde ılıman bir havayı da getirdi. Soğukların ardından vatandaşlar karın keyfini çıkardı.
Belediye ekipleri dün sabahtan itibaren şehir içi yollarda karla mücadele çalışmalarına başladı. Uzun ve çetin kış mevsiminin başlamasından sonra kar yağışı ilk defa dün etkisini gösterdi. Kentte hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeni ile ana ve ara caddelerde çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri ulaşımın aksamaması için çalışmalarına ara vermedi.
Kentte yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı karayollarında da zaman zaman ulaşımın aksamasına neden oldu. Sürücülerin bir hayli zorluk çektiği ulaşımda karayolları ekipleri aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdü.
Karın kentte ulaşımı ciddi şekilde etkilediğini söyleyen Belediye Başkan Vekili Recep Teker “ekip ve araçlarımız ile karla mücadele çalışmalarına devam ediyoruz. Şehir içinde ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. Ana ve ara caddelerimizin tümü ulaşıma açık. Ancak sürekli olarak greyder ve kepçelerimiz yol açma çalışmaları yapıyor” dedi.
Belediye Başkan Vekili Recep Teker, kış mevsiminde sıkıntıları asgariye indirmek için ellerinden gelen gayreti göstermeleri gerektiğini ifade etti. Muş Belediyesi kar temizleme ekipleri ve trafik ekipleri ile koordineli bir çalışma sergileyeceğini dile getiren Teker; “Bugün başlayan kar yağışı sonrası acil kış toplantısı düzenleyip kış mevsimi boyunca yapacaklarımızı masaya yatırdık. Trafik ekipleri ile koordineli çalışıp sıkıntıyı asgariye indireceğiz. Vatandaşımızın kış mevsiminde fazla sıkıntı yaşamamaları için belediyenin her türlü imkanını seferber edeceğiz. Kar yağacak, biz temizleyeceğiz. Kış mevsimi boyunca özellikle ana yolların devamlı açık olmasını sağlayacağız. Karla mücadele için greyder, bıçaklı kepçe, kazıcı ve kamyonlarla çift vardiyalı olarak çalışacağız. Öte yandan buzlanmayı önlemek için tuz hazır duruyor” diye konuştu.
Karın geç yağmasından dolayı da tasarruf ettiklerini belirten Teker, ufak tefek çalışmaları bugüne kadar sürdürebildiklerini ancak bugünden sonra herhangi bir hizmeti sergileme imkanı olmadığı gibi sadece karla mücadele çalışması ile ilgilenmek zorunda kalacaklarını söyledi. Teker, karla mücadele çalışmasında bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da olumlu ve takdir edilecek çalışmaların sergileneceğini söyledi. Muş`un Sesi Gazetesi


