Muşta kış mevsiminin habercisi olarak bilinen kestane bu yıl da köşe başlarında satışa sunulmaya başladı.
Şehrin en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi üzerindeki köşe başlarında yerlerini alan kestaneciler, özelikle akşam saatlerinde renkli görüntüler oluşturuyor. Kilogramı 30 TL’den satılan kestane adeta cep yakarken, bir kilogram kestane fiyatının yaklaşık 2 kilogram et fiyatına denk gelmesi vatandaşların tepkisine sebep oldu.
Müşterilerin kestane fiyatını pahalı bulduğunu söyleyen satıcılar, satışların az olmasından şikayet etti.
İstasyon Caddesi Atatürk Bulvarı’nda kestane satışı yapan satıcılar yaklaşık iki ay süre ile kestane satışı yaptıklarını ifade ettiler.
Başka illerden getirilen kestaneleri pişirip sattığını anlatan satıcılar Sonbahar mevsiminde kısa bir süre kestane satışı yaptık. Kestanenin 100 gramı 3 lira 1 kilogramı 30 lira. Kestane fiyatı yüksek, çünkü biz çiğ alıp pişirip satınca fire oranı yüksek oluyor. Çünkü biz kestaneyi çiğ alıyoruz ve pişirip satıyoruz. Bu şekilde olduğu için firesi çok oluyor. Ayrıca eziği ve çürüğü olduğu için yine fire vermektedir dediler.
İstasyon caddesi üzerinde kestane satışı yapan Mustafa Tosun isimli satıcı, Trabzondan gelerek Muşta yaklaşık iki ay süre ile kestane sattığını söyledi. Kestane sezonunun açıldığını söyleyen Tosun, Muşta kestane tezgahını görenler hemen kışın geldiğini söylüyorlar. Kestane satışlarına başladık ve yaklaşık ve iki ay sürdüreceğiz. Ama kar erken yağarsa bu kadar da sürmez şeklinde konuştu.
Muş Manşet Gazetesi


