Taşbilek köyünde yaşayan 70 yaşındaki Yıldız Ekmen ilerlemiş yaşına rağmen yünden yatak ve yorgan yaparak para kazanmaya çalışıyor. Yün yatak ve yorgan dikerek para kazanmaya çalışan Yıldız Ekmen, yıllardan beri sürdürdüğü mesleği ile aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Varto İlçesi’nin Taşdibek Köyü’nde yaşayan Yıldız Ekmen (70) yünden yatak ve yorgan yaparak para kazanmaya çalışıyor.
Yünden yapılan yatak ve yorganların rağbet gördüğü Varto İlçesi’nde yaz mevsiminde sürekli olarak yatak ve yorgan yapan Yıldız Ekmen, aile bütçesine katkıda bulunuyor. Günde iki yatak ve bir yorgan yapabildiğini söyleyen Yıldız Ekmen, yün yatağın daha rahat olduğunu ve yün yorganın daha sıcak tuttuğunu belirterek, kış mevsiminin sert geçtiği bölgede yün yatak ve yorgana ilginin her geçen gün attığını söyledi.
Yaz mevsiminde işlerinin oldukça fazla olduğunu söyleyen Yıldız Nine, “Çevre köyler dahil bir çok insan yatak ve yorganını bana yaptırtır. Bir yatak ve yorganı 10 YTL’ye hazırlıyorum. Vatandaş yününü alıp yıkadıktan sonra yorgan ve yatak yüzü alıp hazırlıyor. Bende gidip yorganı ve yatağı iple bağlıyorum. Benim bundan sonra yaşım oldukça ilerledi. Zaman zaman genç kızlara öğretmeye çalışıyorum bu işi. Ekmek parası kazanmak için buda bir meslektir” dedi.
Çevredeki köylerden vatandaşların yatak ve yorgan malzemelerini getirdiğini ve bunları dikerek para kazanmaya çalıştığını belirten 70 yaşındaki Yıldız Nine, genç kızların bu işi öğrenmeleri gerektiğini söyledi.
Muşun Sesi Gazetesi


