Muş halkı semt pazarlarına yoğun ilgi gösteriyor. Haftanın 5 günü şehrin çeşitli bölgelerinde kurulan semt pazarları vatandaşlara taze sebze ve meyve yiyebilme imkânı sağlıyor.
Ucuz sebze ve meyveye rağbet gösteren vatandaşlar, pazarlardan memnun olduklarını ifade ettiler. Bu hafta meyve ve sebze fiyatları geçen haftaya göre biraz yüksek seyretti. Buna karşın vatandaşın pazara olan ilgisi iki katına çıktı.
HEM ESNAFIN HEM DE VATANDAŞLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR
Esnafın yüzü, haftanın belli günlerinde kurulan pazarlar nedeni ile gülerken, önümüzdeki günlerde pazardaki canlılığın daha da artması bekleniyor. Pazar kültürünün henüz tam olarak yerleşmemiş olması nedeni ile bazı vatandaşların pazara ilgi göstermediğini ifade eden pazarcılar, kısa bir süre içerisinde Pazar kültürünün yaygınlaşacağına inandıklarını ifade ettiler.
Perşembe pazarında bazı sebze fiyatları şöyle: Nar: 2 TL, elma: 1,25 TL, muz: 2,5 TL, patates: 80 kuruş, soğan: 1 TL, salatalık: 80 kuruş, karnıbahar: 1,25 TL, fasülye: 1,25 TL, Ispanak 75 TL, marul: 1 TL, patlıcan 1,25 TL, Turp 1,25 TL, biber 1,25 TL. Muş`un Sesi Gazetesi


