Skip to main content

Çözümü dışarıda buldular

Muş Haber Fotoğrafı

Sigara yasağı kapsamının genişletilerek kamuya açık yerlerde sigara içilmemesini öngören uygulama Pazar günü yürürlüğe girdi. Sigara kullanmayan vatandaşlar yasaya sevinirken, esnaflar çözüm yolları arıyor. Şimdilik dışarıya sandalye masa koyarak çözüm üretmeye çalışan kahvehane sahipleri, kışın ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladılar.
Sigara yasağının hayata geçirilmesi ile birlikte artık kamuya açık alanlarda sigara içilemeyecek. Yasağın uygulamaya girmesi ile birlikte işletmeciler havaların güzel olmasını fırsat bularak dışarıda masa kurdu. Bazı kahvehane işletmecileri yerlerinin uygun olmasının da vermiş olduğu avantajla sigara içen müşterilerine dışarıya koydukları sandalye ve masaları oluşturdu. Bu tür imkânı olmayan işletme sahipleri ise müşterilerine içerde sigara içirtmedi. Uygulamanın güzel olduğunu fakat kendilerini zora sokacağını dile getiren lokanta sahibi kahvehane işletmecileri, Müşterilerine içeride sigara içirtmediklerini vurgulayarak, havaların da iyi gitmesi üzerine dışarıya sandalye ve masa koyduklarını ve sigara içen müşterilerini burada ağırladıklarını dile getirdiler.
Sigara yasağına şimdilik bu tür bir çözüm ürettiklerine dile getiren esnaflar, “kış aylarında müşterilerimize nasıl bir imkân sağlarız onu bilemiyoruz. Açıkçası bu konuda çözüm üretmekte zorlanıyoruz. Keşke hükümet bu konuda bir alternatif sunsaydı” dediler.
Uygulamanın kendilerine dezavantaj doğurduğunu belirten kahvehane işletmecileri müşterilerinin daha çok muhabbet etmek, boş vakitlerini geçirmek için kendilerini tercih ettiğini dile getirdi. Müşterilerinin birçoğunun sigara içtiğine dikkat çeken işletmeciler, yaz mevsiminden dolayı şimdilik bir problem yaşamadıklarını ancak kışın yapacak bir şey olmadığını belirttiler. Yasağın yaz mevsiminde uygulamaya konmasının kendileri için avantaj olabileceğini vurgulayan kıraathaneciler, “İyi ki bu mevsimde sigara yasağı uygulamaya kondu. Kışın gelmesine daha vakit var. En azından müşterimiz o zamana kadar uygulamaya ayak uydurur” şeklinde konuştular.
Sigara tiryakisi vatandaşlar ise uygulamaya kesinlikle destek verdiklerini söylediler. Uygulamanın faydalı olacağının altını çizen vatandaşlar, hava kirliliği konusunda ise sitemde bulundular. Sigaradaki kanserojen maddenin çok daha fazlasının kışın yoğun olarak yaşanan hava kirliliğinde mevcut olduğunu ileri süren vatandaşlar, “Sigara yasağının uygulanması gerçekten çok iyi, kesinlikle destekliyorum. Fakat kışın yoğun olarak yaşanan hava kirliliğinin çok daha fazla zarar verdiğini düşünüyorum. Bence önce hava kirliliğinin önüne geçilmeli” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri