Skip to main content

Varto’da gönül elçileri iş başında

Muş Haber Fotoğrafı

Varto Kaymakamı Tahir Şahin, Gönül Elçileri Projesi çalışmalarının ilçede yürütüldüğünü ve çalışmaları önemsediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Muş Valiliğince koordine edilen Gönül Elçileri Projesinin Varto ilçesinde sürdürüldüğü kaydedildi. Çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Varto Kaymakamı Tahir Şahin, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan hanımefendi ile Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sayın Fatma Şahinin öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri Projesi, ilimizde Sayın Valimiz Vedat Büyükersoy ve eşi öncülüğünde yürütülmektedir. Projenin temel amacı; örgün eğitim dışında kalmış bayanların yeniden eğitime kazandırılması ve mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilmesi, bu liselerden mezun olanların iş yaşamlarına katılımlarına aracı olunması, imkansızlıklar nedeniyle okuyamamış bayanların toplumsal yaşama daha fazla dahil olması, nihayetinde ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır dedi.

Şahin, Aralık-Ocak aylarında yapılan çalışmalarımıza ek olarak; projenin en önemli bileşeni olan Mesleki Açık Öğretim Liselerinin yeni kayıt dönemi olan 03-14 Şubat 2014 tarihlerine kadar ilçemizde yüz yüze eğitim veren Mesleki Açık Öğretim Lisesi irtibat bürolarının açılmasının gerekliliği doğmuştur. Bu amaçla; yapılan girişimler sonunda Milli Eğitim Bakanlığınca ilçemizde eğitimlerine devam eden üç ortaöğretim kurumumuzdan, İmam Hatip Lisesi (imam hatip alanı), Çok Programlı Lise (çocuk gelişimi alanı) ve Endüstri Meslek Lisesinde (bilgisayar ve bilişim alanı) yüz yüze eğitim verecek Mesleki Açık Öğretim bölümleri açılarak, adı geçen okullarımıza yeni kayıt iş ve işlemleri için gerekli yetkilendirmeler yapıldı. Yeni kayıt döneminde ÇPLye 24 bayan, İHLye 13 bayan, EMLye 6 bayan, Halk Eğitim Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesine 27 bayan ve Açık Öğretim Ortaokuluna da 20 bayan olmak üzere, 03-14 Şubat 2014 tarihleri arasında toplam 90 bayan kayıt edilmiştir. Bu çalışmalar sırasında ilçemizin en ücra köyüne ulaşılmaya çalışılmış; örneğin ilçe merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan Kumlukıyı Köyümüzdeki Gönül Elçileri vasıtasıyla tespit edilen ve aileleri bu Gönül Elçileri tarafından ikna edilen 10 kızımız Halk Eğitim Müdürlüğüne yönlendirilerek, Açık Öğretim Lisesi ile Açık Ortaokul kısmına kayıtları yapılmıştır dedi.

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü; Projenin amacına ulaşmasında en önemli ayağı olan Mesleki Açık Öğretim Liselerinin açılması, az öncede belirttiğim gibi önem arz etmekteydi. Bu ilçemiz adına büyük bir kazanımdır. Bu gün itibarı ile ilçemizdeki ortaöğretim kurumlarımızda açılan Mesleki Açık Öğretim alanlarına ek olarak, yeni kayıt dönemlerinde yeni alanların açılması vatandaşlarımızın faydasına olacaktır. Bunun için ortaöğretim kurumlarımızda alt yapı çalışmalarına başlanmıştır. Projemizin yaygınlaştırılması amacıyla; görevli olan tüm arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve ilçemizde okumayan mesleksiz bayan kalmayacak şekilde çalışmalarına devam etmelerini ve özellikle kayıt dönemlerinde daha titiz çalışma yürütmelerini bekliyorum.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri