Muş’un Varto ilçesinde,1966 depreminin ardından Kiliseler Birliği tarafından sağlık ocağı olarak yapılan ve daha sonra Endüstri Meslek Lisesi’ne dönüştürülen okul binası fiziki koşullarının el vermemesine rağmen 2008–2009 eğitim ve öğretim sezonunda öğrenci sayısını ikiye katladı.
2007-2008 eğitim ve öğretim yılında 98 öğrencisi bulunan Varto Endüstri Meslek Lisesi’nin bu yılki mevcudunun 200’e çıktığı bildirildi. Öğrencilerin mesleki eğitime yönlendirilmesi sebebiyle fiziki koşulları uygun olmayan okuldaki mevcut eğitimin güçlükle yürümesine sebep oluyor.
Varto Endüstri Meslek Lisesi Okulu Öğrenci Kurulu Başkanı Şahin Kaçmaz yaptığı açıklamada, “Okulumuz bugüne kadar birçok öğrenci mezun etmiştir. Şimdilik bizler bu okulda okumaktayız. Geçen yıl okulumuzun mevcudu 98 iken bu yıl okul müdürümüz Sait Yetkiner’in ilçemizdeki çeşitli okulların da vermiş olduğu seminerlerle okulumuza yaklaşık 100 öğrenci katmış bulunmaktadır. Bizler şu an 9/A sınıfında 10 metrekarelik sınıflarda 46 öğrenci olarak eğitim ve öğretim görüyoruz. Okulumuzda öğrenci sayısı fazla, fiziki yapısı düzgün değil, bazı sınıflarımızın kapıları dışa bakmaktadır. Öğrendiğim kadarıyla okulumuza yeni bir bina yapılacak, ihale aşamasında olduğu söyleniyor. Binamız yapılırsa okulumuza kayıt yaptıracak öğrenci sayısı daha da artar. Bazı öğrenci arkadaşlarım köylerden geliş ve dönüş yapmaktadır. Bu öğrencilerimizden 95 tanesi gidip gelmektedir. Okulumuzun arsası var. Yapılacak olan okulumuzla birlikte birde 200 kişilik pansiyon yapılsa köylerden geliş ve gidiş yapan öğrenci arkadaşlarım bayağı rahatlayacak. Yetkililerin bir an evvel bizlere sahip çıkarak bir pansiyon da yapmalarını istiyorum” dedi.
Varto Endüstri Meslek Lisesi 9/A sınıfı öğrencilerinden Mehmet Sarıbey ise, “Okulumu meslek edineceğimden dolayı seçtim. Okulun fiziki yapısı iyi değil ama eğitim ve öğretimimiz iyi. Mesela şu an 10 metrekarelik sınıfta 46 öğrenci varız. Her sırada üçer ve dörder kişi oturuyoruz. Eğer okulumuz bir an evvel yapılsa biz bu sıkıntıdan kurtulmuş oluyoruz. Leylek köyünden sabah geliyorum, akşam dönüyorum. Bu nedenle de köylerden geliş ve dönüş yapanlar için 200 kişilik bir pansiyon yapılmasını istiyoruz” dedi.
Topkan Haber Ajansı