Varto ilçesine bağlı Oğlakçı Köyünde geleneksel hale getirilen Golasar Şenliklerinin bu yıl 3’ncüsü kutlanıyor. Geleneksel hale getirilen şenlikte 1 Ağustos itibariyle Oğlakçı köyünde Golasar ziyaret binasının açılışıyla başlayacağı belirtildi. Geleneksel hale getirdikleri şenliklerle kültür seviyesinin yükseldiğini ve halkın sosyal yaşama ihtiyacının olduğunu belirten Oğlakçı Köyü Muhtarı Hasan Ali Şahin, Golasar Şenliklerinin geleneksel hale getirildiğini ve bu yıl ise 3’ncüsünü oldukça renkli kutlayacaklarını söyledi. 3’ncü Golasar Şenliklerinde ise bu yıl en büyük hizmetlerinin ise Golasar Ziyaret Binasının açılışını gerçekleştireceklerini ifade etti. Muhtar Şahin, yaptığı değerlendirmesinde “Varto ilçesinin Oğlakçı köyünde artık geleneksel hale getirilen bir şenliği var. Bu Şenliğin adı Golasar Şenlikleridir. Bu yıl Golasar Şenliklerinin 3’ncüsünü büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Golasar Şenlikleri artık giderek büyüyecek ve daha çok gelişecektir. Bizde bu yıl Golasar Şenlikleri kapsamında Golasar Ziyaret binasının açılışını yapacağız ve hizmete sunacağız. Bu şenliğin en büyük özelliklerinden biridir. Şenliğimiz 1 Ağustos itibari ile başlıyor. Bildiğiniz gibi festivaller, şenlikler toplumun aydınlaşmasına, kültürleşmesine ve büyümesine neden olur. Bizde geleneğimize ve kültürümüze yakışır bir şekilde bu şenliklerimizi yapıyoruz.
3’ncü Golasar Şenliklerimiz ise; 1–2 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. Programımızın ilk günü 1 Ağustos 2009 Cumartesi günü saat 08.00’da Oğlakçı köyümüzde Golasar Ziyaret binasının açılışı yapılacaktır. Akşam saatlerinde ise davul-zurnalı halaylarla bütün ziyaretçilerimizle göl turu yapılacaktır. Akşam saat 20.00’da Kovder Başkan Yardımcısı Orhan Yuvanç ve Oğlakçı (Kovik) köyü Derneği Başkanı Niyazı Şahin’inin köy sorunları söyleyişi programı olacak.
2 Ağustos 2009 Pazar günü programında ise akşam saatlerinde hediye çekilişleri, Çetin Akgün şiir dinletisi, konser, davul-zurna halayları, havai fişek gösterileri, sanatçılar ve yemek stantları yer alacak. Daha sonra ise Fırat Güneş konseri, Çetin Akkül şiir dinletisi, Yöresel tiyatro gösterisi, el sanatları stantları ve sürprizleriyle gece devam edecek. Anlaşıldığı gibi kültürlü bir gece düzenleyip katılımcı olan tüm konuklarımıza en iyi şekilde bu hizmeti sunmaya çalışacağız. Ve bu yıl 3’mcüsünü kutladığımız Golasar Şenliklerini en iyi şekilde duyuracağız. Bizim geleneksel hale Helen bir festivalimiz var ve bu sonuna kadar da devam edecektir” dedi.
Günaydın Muş Gazetesi


