Muş’un Varto ilçesinde, evlerine giderken PKK’lılar tarafından silahlı saldırıya uğrayan 3 askerden ikisi Muş Devlet Hastanesi’ne getirildi.
Alınan bilgilere göre, Varto’da birliklerinden dönerek evlerine giden bir astsubay ve iki uzman çavuş, PKK’lılar tarafından silahlı saldırıya uğradı. Uğradıkları silahlı saldırı sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan askerler Varto Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan uzman çavuşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Demir Muş Devlet Hastanesi’ne getirilirken, Astsubay Faruk Arı’nın ise Varto Devlet Hastanesi’nde tedavisine devam ediliyor.
Yaralı askerler Muş Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınırken, Vali Vedat Büyükersoy, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu hastaneye geldi.
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Vartodaki uğradıkları silahlı saldırıda yaralanan askerlerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
Vali Vedat Büyükersoy, Vartoda uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanan ve Muş Devlet Hastanesinde ameliyata alınan askerleri ziyaret etti. Ameliyat boyunca hastanede bekleyen Vali Vedat Büyükersoy, ameliyatın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ameliyatın başarılı geçtiğini ve yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy; Yaralılarımızın durumları iyi. İnşallah 3ü de iyileşir. Birini zaten buraya getirme ihtiyacı olmadı. Biraz önce bir yaralımızı ziyaret ettim. Başından beri buradaydım. Şu anda durumları iyi gözüküyor ama en doğru kararı doktorlarımız verecek. İnşallah hepsi şifalarını bulurlar. Allah tekrar böyle sıkıntı yaşatmasın. Bu tür saldırıları yapanları da ıslah etsin. Tabii emniyet güçlerimiz gerekeni yapacaktır. Ama bu tür acılar yaşamak istemiyoruz dedi.
Saldırganın bir kişi olduğunu ifade eden Büyükersoy; İlk etapta bir kişi olduğu gözüküyor. Araştırmalarımız devam ediyor diye konuştu.
Muş Manşet Gazetesi


