Skip to main content

Muş’ta rafting faaliyetleri devam ediyor

Muş Haber Fotoğrafı

Murat nehrinde rafting sporunun düzenli bir şekilde yapıldığını belirten Rafting İl Temsilcisi ve Antrenörü Şahin Şahin, su sporlarının Muş’ta yaygınlaştırıldığını ve Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün kano, kürek ve yelken faaliyetlerinin de aralıksız devam ettiğini söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır Muş’ta aktif rafting sporunun her hafta yapıldığını açıklayan Rafting İl Temsilcisi ve Rafting Antrenörü Şahin Şahin, halkın yoğun ilgi gösterdiğini ve faaliyetlere katılımın fazla olduğunu söyledi.

Bu hafta sonu yapılan rafting faaliyetlerine Bitlis’ten katılımın sağlandığını ifade eden Şahin, “Bu hafta sonu Rafting İl Temsilciliği’nin Murat Nehrinde gerçekleştirdiği rafting faaliyetine öncelikle Bitlis ve Muş’tan katılım sağlayan ve ekipte yer alan Volkan Yeler, Ersin Özata, Engin Altınkaya, Engin Peltek, Ümit Kilimci, Ersen Pınar, Tarık Türkmen, Cevat Bilgin, Yüksel Güngör, Ferit Ünlü’ye teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“SU SPORLARINA CİDDİ BİR İLGİ VAR”

2 adet rafting botu ve 20 sporcu malzemesinin daha önce Valilik tarafından alındığını belirten Şahin, yavaş yavaş sporcu yetiştireceklerini söyledi. Murat nehrinde rafting sporunun cazip hale getirilmesi için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Şahin, yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde 1. kademe Rafting Antrenörlük kursu eğitimleri verilmişti. Bu eğitimlerin tamamlanması ile birlikte ilimizde çeşitli faaliyetler yapmak için planlamalar yaptık. Bununla birlikte ayrıca Muş Valiliği Koordinasyonunda Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında bir projemiz vardı ve tamamlandı. Bu projemizde bize destek veren başta Valiliğimize, SODES İl Koordinatörü Bülent Solmaz, Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ve SODES bürosuna teşekkür ediyoruz. Rafting sporunun Muş’ta daha cazip bir spor haline gelmesi amacıyla çeşitli çalışmalarımız devam edecektir. İlk etapta sporcu yetiştirmeye başlayacağız. Şu an faaliyet programımızı uygulamaya çalışıyoruz. Özellikle su sporlarının Muş’ta hayata geçmesi için sürekli faaliyetler yapıyoruz.”

Cihan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri