Skip to main content

Kayak Evinde sezon açıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Kayak evinde düzenlenen törenle teleski ve ek bina hizmete açıldı. Muş Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından Güzeltepe Köyü mevkiine kurulan kayak evine yeni alınan teleski ve bina açılışını Vali Erdoğan Bektaş yaptı.

Kayak sezonunun açılış töreninde konuşan Vali Bektaş, “Ufakta olsa tesisin devam eden kayak faaliyeti için ve kayak kültürünün kayakçılara alt yapı doğmasına sebep olmuştur. Onun için bu hizmeti ilk başlatanlara teşekkür borçluyuz. Gerçekten o başlangıç olmasa idi bu ortam bugün oluşmazdı. Bu ortamın doğması için yıllarca beklememiz lazım idi” dedi.

Kayak severlerin akın ettiği açılıştan sonra piste çıkan kayakçılar özlem giderdi. Bu yıl ilk defa kaymanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen kayakçılar, kar yağışının az olduğunu söylediler.

Vali Bektaş, “Göreve beşlediğimizde mevcut tesisleri ve imkanları öğrendik. Tesisin kapasitesini büyütmek istedik. Gördüğünüz gibi 820 metre boyunda yeni bir teleski tesisi kurduk. Daha önceki tesisimiz 280 metre civarında idi. Bunun dışında burada kafeteryamızı büyüttük. Oranın soyunma giyinme işine yeni bir düzen verdik. Kayak federasyonumuz bize bir snowtrack makinesi gönderdi. Aşağı yukarı tesisin yolunu yeniden yaptık. Tesisimizin büyük ihtiyaçları bu şekilde ortadan kalmış oldu. Artık şu anda burası kendi çapında eksiksiz bir tesis haline gelmiş oldu ve kayak sevenlerin ve ilimizin hizmetine sonmuş oldu. Ufak tefek eksikliklerimiz var tabi zaman içerisinde bunlar telafi edilecektir. İleride yeni düzenlemeler yapılacaktır. Bu kışın bu ihtiyacı potansiyeli göreceğiz. Bu sene burayı biraz daha güzelleştirilmiş olarak göreceğiz. Ama bu rakımda şehre bu mesafede ve bu ortamda yapılabilecek en iyisi en iyi şartlarda meydana gelmiş oldu. Tabi bu sonucun ulaşmasında herkesin emeği vardır. Tek başıma yaptığım bir iş değil. Burada kolektif bir çalışmaya ile bu eser meydana gelmiştir. İnanıyorum ki kayak Muş’ta bir ekonomik faktör olacak yakın çevredeki kayak merkezleri biliyoruz. Böylesine sorumsuz böylesine güzel şartlarda yapılan bir kayak merkezi yok. Belki daha avantajlı kayak merkezleri vara ama Özellikle amatörlere hizmet edecek bir kayam merkezi yok dolaysıyla çevre illerdeki kaya severlerinde buraya geleceklerini düşünüyorum şehrimizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Buraya 900 bin YTL harcama yaptık” diye konuştu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri