Skip to main content

Fenerbahçe çocuklara yüzme öğretiyor

Muş Haber Fotoğrafı

Proje kapsamında devam eden yüzme eğitimi, Varto ilçesindeki yüzme havuzunda yapılıyor. 2 eğitmen nezaretinde yürütülen eğitime, 60 çocuk katılıyor. Eğitimle ilgili gazetecilere bilgi veren eğitmenlerden Edip Arğun, proje kapsamında çocuklara yüzme eğitimi verdiklerini söyledi. Eğitimin yaklaşık bir ay önce başladığını dile getiren Edip Arğun, yüzde 80 dolayında başarı hedeflediklerini kaydetti. Çocukların çok azimli olduğunu ifade eden Arğun; “Bu azimli çocuklara eğitim vermekte zorlanmıyoruz. Çünkü hepsi çok istekli. Kısa sürede büyük yol kat ettik. Proje sonunda yüzde 80 dolayında başarı elde edeceğimize inanıyorum” dedi.

Yüzme eğitimini takip eden Cuma Can isimli veli ise, yüzme eğitiminin çok başarılı bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak; “Bu eğitime 2 çocuğum katıldı. Ben de veli olarak boş zamanlarda Varto’ya gelip eğitimi takip ediyorum. İlk zamanlarda eğitimin Varto’da verileceğini duyunca konuya soğuk batkım ve çocukları göndermemeyi düşünüyordum. Oysa şimdi iyi ki eğitim Varto’da verilmiş diyorum. Çünkü çocuklar bir yerleşim biriminden başka birine gelerek eğitim görüyor. Bu bizi çok mutlu etti. Fenerbahçe Derneği’ne ve SODES’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Proje Koordinatörü Nejdet Armağan da, yüzme eğitiminin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Proje kapsamında 60 çocuğa yüzme eğitimi verileceğini vurgulayan Armağan şöyle konuştu; “Ağustos ayında yüzme eğitimimiz bitecek. Eğitimden sonra proje kapsamında İstanbul gezimiz olacak. Gezi kapsamında 30 çocuğu İstanbul’a götüreceğiz ve burada Fenerbahçe Spor Kulübü tesislerini gezdireceğiz. Ayrıca çocuklara İstanbul’un tarihi yerlerini gezdireceğiz. Bir hafta sürecek olan gezinin ardından Ankara’da çeşitli temaslarda bulunacağız.”

Kentte sosyal ve kültürel etkinliklerin az olmasından dolayı böyle bir projeyi hazırladıklarını belirten Armağan şunları kaydetti; “İlimizde genç nüfus, sosyal ve kültürel etkinlikler ve boş zamanları değerlendirme ortamlarının yetersizliğinden olumsuz yönde etkilenmektedir. İlimiz merkezinde, gelenekselden moderne bir geçiş dönemi yaşamaktadır. Genç insanlar bu geçişin olumsuz etkilerinden yaşlı nesillere göre çok daha fazla etkilenmekte ve kendilerini ifade etmek için uygun araç ve mekanizmalara ihtiyaç duymaktadırlar. Bu proje ile 8-15 yaş aralığındaki gençlere Yüzme Havuzunda, yüzme eğitimleri veriliyor.”

 İHA

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri