Türkiye Tekerlekli Basketbol 2. Liginde şampiyon olarak yükselme grubu müsabakalarına katılan ekibimiz dünkü müsabakalardan mağlup ayrıldı. Konya Bedensel Engelliler Basketbol Takımına 48-55 mağlup olan takımımız Bursa Osmangazi Bedensel Engelliler Basketbol Takımına ise 49-61 mağlup oldu.
Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi Bedensel Engelliler Basketbol Takımı ile karşılaşacak olan ekibimiz bir üst tura çıkmayı hedefliyor.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Grup Play-Off Müsabakaları Adana’da başladı. 10 takımın yer aldığı maçlar sonrasında ilk ikiye giren takım Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’ne yükselecek.
Yüreğir ve Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonunda oynanacak olan maçlar öncesinde açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana’nın özellikle altyapıda çok önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, yapılan yatırımların semerelerini de ulusal ve uluslar arası organizasyonların kente verilmesiyle almaya başladıklarını söyledi.
Aldıkları bütün organizasyonlardan yüzlerinin akıyla çıktıkları için turnuvanın da Adana’ya verildiğini ifade eden Hadi, play-off maçlarının önümüzdeki ekim ayı içerisinde yapılacak Tekerlekli Sandalye 2009 Avrupa Şampiyonası için de önemli bir deneyim olacağını vurguladı.
Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya da, play-off müsabakalarında toplam 10 takımın mücadele edeceğini, maçlar sonunda ilk iki sırayı alacak takımların Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’ne yükseleceğini hatırlattı.
Karakaya, federasyon olarak önceliklerinin çeşitli nedenlerle sosyal hayata dâhil olmamış engellilere bir açılım sağlamak olduğunu bildirerek, “Daha çok engellinin spor yapmasını sağlamak ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Devlet engelli sporlarına destek vermesi gerekir. Engelli sporları aparata (alete) dayılı yapıldığı için çok pahalı oluyor. Burada bize gösterilen ilgiden ve verilen destekten çok memnunuz. Engelli sporcularımızın başarısı, evlerine hapsolsan diğer engellilerimiz için çok büyük teşvik oluyor. Hedefimiz bütün engellilere spor yaptırmak.” dedi.
Adana Valisi İlhan Atış, Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ile İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat’ın da katıldığı açılış töreninin ardından açılış maçında Kırklareli Engelliler Spor Kulübü ile Osmaniye 80. Yıl Engelliler Spor Kulübü karşılaştı.
Play-Off müsabakalarına katılan takımlar şunlar; Bursa Osman Gazi Belediyesi Engelliler Spor Kulübü, Kırklareli Engelliler Spor Kulübü, İzmir Bornova Barış Gücü Spor Kulübü, Konya Sakatlar İdman Yurdu Spor Kulübü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Trabzon Bedensel Engelliler Sancak Spor Kulübü, Osmaniye 80.Yıl Engelliler Spor Kulübü, Hatay Dört Yol Engelliler Spor Kulübü, Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Batman Bedensel Engelliler Spor Kulübü.
Muş`un Sesi Gazetesi
Atletizmde Gurur Tablosu: Derya Kunur Türkiye Şampiyonu…
Mayıs 5, 2026 2:33 PM


