Skip to main content

Engellilerden gol yağmuru

Muş Haber Fotoğrafı

  Türkiye İşitme Engelliler Futbol 1. Ligi´nde mücadele eden Muş İşitme Engelliler Takımı, geçtiğimiz hafta Malatya karşısında aldığı 7-0´lık farklı galibiyetin ardından deplasmanda karşılaştığı Diyarbakır İşitme Engelliler Takımı´nı da 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Maç sonunda oyuncular ve teknik ekipte büyük bir mutluluk vardı.

Maçın ardından ilimize dönen Muş İşitme Engelliler Takımı, önümüzdeki hasta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sentetik sahada Batman İşitme Engelliler Takımı ile karşılaşacak. 2. Lig´in namaglup lideri olarak geldikleri 1. Lig´de fırtına gibi esen temsilcimizin bu başarılarına ilişkin bir açıklama yapan Muş İşitme Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Gündoğdu, iyi oyunlarını Batman temsilcisi karşısında da göstermek istediklerini belirtti.

İçeride oynayacakları maça tüm Muş halkını destek vermeye davet eden Gündoğdu: Her zaman söylediğimizi tekrar ediyoruz; takımımız aylardır kulübümüz için maddi ve manevi destek arayışları içerisine olduk. Fakat çok büyük bir hüsran ile sonuçlanarak her hangi bir destek ve sponsor bulamadık. Valilik ve belediyeden yardım bekliyoruz. Çünkü çok zor durumdayız dedi.  

Bize destek verilmesini istiyoruz İlimizi gururla temsil etmelerine rağmen maddi sıkıntılar yaşadıklarını da dile getiren Gündoğdu: Umutla halen destek bekliyoruz. Çünkü bu kadar başarılı bir takımı bertaraf etmek vicdanlara sığmıyor. Ben vicdanlı olan herkese sesleniyorum. Lütfen destek verin. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 4 transfer yaparak Süper Lig´e çıkmak için elimizden geldiğini yaptık. İlk karşılaşmamızdan istediğimiz puanı da aldık. Bu başarı Muş´un başarısıdır. Biz karşılaşmalara giderken Muş olarak gidiyoruz. Bu yüzden bize destek verilmesini istiyoruz şeklinde konuştu.  

Bizlerde önemsenmek ve desteklenmek isteriz Deplasman maçlarına gitmek için 5 bin TL kredi çekmek zorunda kaldıklarını ifade eden Gündoğdu, tüm zorluklara rağmen alınan başarıların ortada olduğunu belirtti. Bu konuda iş adamlarının, STK´ların, siyasetçilerin ve vatandaşların desteğini beklediklerini söyleyen Gündoğdu: Destek verilmezse bunca emeklerimizin boşa gidecek olmasıdır. Bu durumlar ancak ve ancak imkân ve fırsatlarla olabilecek şeylerdir. Ancak il olarak üzülerek belirtmek zorundayız ki gerekli olan maddi ve manevi desteği görememekteyiz. Biz engelli derneği olarak bizi aşmayan konular da zaten bir isteğimiz olamaz fakat yeni bir kulübüz, şartlar ve imkânlarımız her zaman için yeterli olamayabiliyor.

Fakat Muş ilinde engelli bireylere yönelik olarak faaliyete olan üç dernekten biriyiz. Özellikle bizler tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen bu yıl edindiğimiz başarılar ortadadır. Ancak tüm bu başarılar ve zorluklar karşısında bizlerde önemsenmek ve desteklenmek isteriz fakat bu destekler maalesef derneğimize ve bu başarılarımıza rağmen olmamıştır.

Türkiye özel sporcular Türkiye masa tenisi şampiyonasında Türkiye 3. Türkiye İşitme Engelliler Futbol 2. Liginde şampiyon olarak 1. Lige çıkan takımız. İnanıyoruz ki sonraki yıllarda yapılacak organizasyonlarda da Muş halkının ve kurum, kuruluşların, STK´ların, siyasilerin vereceği destek ve imkânlarla ilimize daha güzel başarılar getireceğiz. Engellerin bizlere engel olmadığını bir kez daha kanıtlamış olacağız şeklinde konuştu.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Yol-İş’ten Hükümete Zam Tepkisi

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası, kamu işçilerine önerilen yüzde 16’lık zam teklifine karşı Muş’ta…

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi İnşaatında Kaza: ONER İnşaat’tan Açıklama

Muş’ta yapımı devam eden Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nin sundurma kısmında 14…

Eğitim Haberleri

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Muş, Okul Öncesi Eğitimde Türkiye’nin En Yoğun İli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verilerine göre, Muş, okul öncesi eğitim kurumlarında…

Muş’ta Engellilere Yönelik “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme” Kursu Devam Ediyor

Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından hayata geçirilen “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve…

Kültür Sanat Haberleri

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

MUFSAD, Uluslararası Fotoğraf Yarışmalarından 125 Ödülle Döndü

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği (MUFSAD), son bir ay içerisinde katıldığı uluslararası fotoğraf…

Yedi Bölgeden Anadolu Esintileri Gençlik Konseri Coşkuyla Gerçekleşti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri