Skip to main content

Halklar demokratikleşecek, Türkiye halkları özgürleşecek

Muş Haber Fotoğrafı

  Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışmalar ve sonucunda meydana gelen ölümleri protesto etmek amacıyla Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen basın açıklaması sonrası bir konuşma yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Av. Burcu Çelik Özkan, bölgemizde yaşanan olayların hukuki ve vicdani bir dayanağı olmadığını söyledi.

Şırnak´ın Uludere İlçesi´nde meydana gelen olayla ilgili katır üstündeki ölümlerden sokak ortasında ölümlere gelindiğini ifade eden Özkan: Hakikatten Türkiye´de yaşayan hiçbir halkın, Türkiye halklarını kabul etmediği ve asla şuan ki katliamlara da yenilmeyeceği bir süreçten geçiyor. Şuanda Kürdistan´da, orada yaşayan haklara reva görülen bu savaşın hiçbir hukuki, hiçbir vicdani, hiçbir sebebi yok. Bugün Roboski için buradayız.

Roboski´de yine terör ile mücadele adı altında katledilen 34 tane insanımız için buradayız. Katır üstünde ölümlere reva görülmüş bir halkın evlatlarıyız bizler. Fakat bugün katır üstündeki ölümlerden sokak ortasında ölümlere gelmiş bir noktadayız. Şırnak Devlet Hastanesi´nde karşılaştığımız annesini kurtaran, annesini dünyada tekrar bu kötülüklerin, bu savaşın, bu katliamın ortasında tekrardan yaşama yiten sekiz aylık daha doğmamış bebeği elimize aldığımızda, gerçekten bu ülkede vicdanların kuruduğunu bir kez daha gördük şeklinde konuştu.  

Halkların birlikte yaşayabileceğine inanan milyonlar var Uludere olayının ardından geçen 17 ayda anayasa mahkemesine yapılan başvurulardan sonuç alınamadığını da kaydeden Özkan, tüm yaşananlara rağmen barışı isteyen milyonlarca insan olduğunu kaydetti. Özkan konuya ilişkin konuşmasında: Roboski´nin dördüncü yılı. Bu dört yıl süre bazında, ailelerin hiçbir şekilde hukuk mücadelesine de karşılık verilmemiştir.

Bunun yanı sıra 17 aydır anayasa mahkemesine yapılan başvurudan da kesinlikle bir sonuç alınmamıştı. Memleketimizde yargı adına, insanlık adına gerçekten konuşamayacağımız bir süreçten geçiyoruz. Fakat bu ülkede barışı isteyen, bu ülkede huzuru isteyen, bu ülkede tüm halkların birlikte yaşayabileceğine inanan milyonlar var. Bu topraklarda yaşayan ve sadece eşit koşullarda, eşit şartlarda yaşamak isteyen bu halkların sesini hiçbir topla, hiçbir tankla, hiçbir zalimane tavırla asla gasp edemezsiniz ifadelerini kullandı.  

Katliamlara karşı direnen halkımızı asla unutmayacağız Uludere´de yaşanan ölümlü olayların ardından Suruç, Cizre, Silopi ve Sur´da ölümlerin yaşanmaya devam ettiğini sözlerine ekleyen Özkan: Son günlerde yaşadığımız süreç, emin olun ki sadece Kürt halkı için değil yüreği geniş, vicdanlı tüm Türkiye halkları neslinde de kabul edilmeyen bir süreçtir.

Bir halk düşünün ki sadece var olabilmesi için, sadece bende varım diyebilmek için hiçbir halk bu kadar ölmemiştir. Dünyaya Kürt halkı olarak gelmek sadece Türkiye sınırlarında ne yazık ki eşit olmayan ve sürekli katliamlarla karşı karşıya bırakılan bir halk noktasına gelmiştir.

Fakat bizler ne Roboski´de katledilen 34 insanımızı, ne sonrasında bitmek tükenmek bilmeyen Suruç katliamında, Ankara katliamında katledilenleri ve bugün Kürdistan´ın dört bir parçasında devam eden özellikle Cizre´de, Silopi´de, Sur´da bu katliamlara karşı direnen halkımızı asla unutmayacağız ve onların yanında olduğumuzu her alanda, her koşulda tekrar tekrar yenileyeceğiz dedi.   

Türkiye halkları özgürleşecek Ülkemizde yaşanan sorunların masada çözüme kavuşturulacağını ve halkların demokrasi ve özgürlük içinde yaşayacaklarına inandıklarını da ifade eden Özkan: Bugün burada olmak ve bugün burada halen direniyor olmak bile önemlidir ve erdemliliktir.

Fakat Kürt halkı ezilen, sömürülen Türk halkları ile birlikte yeni Türkiye´de ve 80 darbesinde çıkartılan anayasayı da ele aldığımızda hukuki açıdan demokratik siyasetin yollarını açarak bu işi, bu sorunları masada çözmenin yollarını zorlayarak bu halklar demokratikleşecek, Türkiye halkları özgürleşecek ve emin olunki bu mücadele ile bu direngenlikle, bu dayanışmayla bir daha evlatlarımızın ölümlerini görmemek noktasında mücadele edeceğiz şeklinde konuştu.  

Emin olun saraylar mutlaka yıkılır Konuşmasının son bölümünde Ankara´ya seslenen Özkan, Kürt halkının sorununu çok iyi bilenlerin bu sesi mutlak suretle duyacaklarını belirterek: Umut ediyorum ki, bu sesi Ankara´dan oturup bu katliamı yönetenlerde duyuyorlardır. Türkiye halklarının sesini duymak, Kürt halkının demokratik ve insanı olan bu taleplerini artık görmek zorundasınız.

3 yıl boyunca Kürt halkıyla yaptığınız görüşmeler ile Kürt halkının ne istediğini en iyi bilen yine sizlersiniz. Hiçbir katliam, hiçbir savaş, hiçbir top, hiçbir tank, halkın iradesini bastırmaya, sindirmeye yetemez. Bu iradeyi gasp etmeye asla yetemez. Emin olun saraylar mutlaka yıkılır. Ancak halklar her zaman daha da büyüyerek, daha da güçlenerek mücadelesini daha da yükseltecektir dedi. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri