Adalet Bakanlığı`na bağlı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Badminton Federasyonu tarafından Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’nde gerçekleştirilen mahkumlar arası badminton turnuvasında dereceye girenlere kupaları verildi.
Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlüler arasında düzenlenen badminton turnuvası sonuçlandı. Muş E Tipi Kapalı Cezaevi spor salonunda düzenlenen final maçı izleyicilerden büyük ilgi görürken, turnuvada dereceye giren tutuklu ve hükümlülere kupaları törenle verildi.
Düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Ertaş, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, savcılar, hakimler, cezaevi çalışanları ile tutuklu ve hükümlüler katıldılar.
Düzenlenen turnuvada tekli kategoride birinci Taner Gülbahar, ikinci Halit Şahin olurken ikili kategoride ise birinciliği Taner Gülbahar ve Halit Şahin çifti, ikinciliği ise Bayram Sak ve İbrahim Oktay çifti aldı.
Düzenlenen turnuvanın tutuklu ve hükümlülerden büyük ilgi gördüğünü söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Ertaş, cezaevindeki sportif aktifitelerin aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Ertaş, “Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’nde badminton sporunun yapılması ve geliştirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Oluşturulan heyet tutuklu ve hükümlülerimize bu sporu konusunda eğitim verdik. Badminton sporunun öğretiminin ardından bu spora ilgi duyan tutuklu ve hükümlü arkadaşlarımız arasında bir turnuva düzenledik. Bu turnuvaya katılan ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Cezaevlerindeki asıl amacın tutuklu ve hükümlüleri rehabilite etmek olduğunu söyleyen Ertaş, “Biz bu aktiviteleri sürekli yaparak cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde olduklarını unutturmak ve dışarıda olduklarını anımsatmak amacındayız. Bu aktivitelerle tutuklu ve hükümlülerimizin dışarıyı unutmamalarını sağlamak niyetindeyiz. Biz burada yaptığımız faaliyetlerle tutuklu ve hükümlülerimizin cezalarını bitirip dışarıya çıktıkları zaman topluma yararlı birer fert olmalarını sağlamak amacındayız” şeklinde konuştu. Haber / Kamera / Fotoğraf: Mikail Gökarslan
NULL
Yorum Yapılmamış