Skip to main content

Bu sporcular başarıya doymuyor

Muş Haber Fotoğrafı

Antalya düzenlenen Kros Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil eden Atletizmcilerimiz Türkiye şampiyonu oldu. Rekabet Kurumu Lisesi Atletizm takımı Genç Bayanlar ve Genç Erkekler Kros Türkiye Şampiyonu oldu. Liseler Arası Dünya Şampiyonluğunu elinde tutan Rekabet Kurumu Lisesi yeniden Dünya Şampiyonluğunda Türkiye’yi temsil edecek. Kros Türkiye Şampiyonluğuna 45 kişilik kafile ile Muş’un temsil edildiğini belirten Vali Erdoğan Bektaş, Atletizmde artık şampiyonlukların geldiğini ve Dünya Şampiyonluğunda da iddialı olduklarını söyledi. Genç Bayanlar ve Genç Erkeklerde Kros Türkiye şampiyonasının Muş’a kazandırılmasından dolayı sporcuları tebrik ettiğini belirten Vali Bektaş, “öncelikle sporcularımızın bu başarısından dolayı kendilerini ve Antrenörlerini tebrik ediyoruz. Muş artık şampiyonluklara alışacak. Biz den öncede yapılan çalışmaların başarısıdır bu. Bilindiği gibi daha önce belli okullarda sporcu seçmeleri yapılmıştı. Önce liselerde ve daha sonra ise ilköğretim okullarında bu çalışmaları yaptık. Şimdi Atletizmde alınan şampiyonluk daha önce ki çalışmaların meyvesiydi. Çocuklarımızı kutluyorum. Dünya Şampiyonluğunda büyük şansları var. Başaracaklarına inanıyoruz” dedi.

YAĞLIOĞLU, “DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA KESİNLİKLE ADAYIZ”
Kros Türkiye Şampiyonasında 45 kişilik kafile ile katılımın sağlandığını belirten Gençlik Spor İl Müdürü Süreyya Yağlıoğlu yeniden Dünya Şampiyonluğuna aday olduklarını söyledi. Gençlik Spor İl Müdürü Yağlıoğlu, yaptığı değerlendirmesinde “Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş Beyin büyük gayretleri, yeni projeleri ve talimatlarıyla ilimiz geneli okullarda seçmeler yaptık. Seçilen sporcularımız pilot okullara yerleştirildi. Sporcularımız hem eğitimlerini sağlıklı bir şekilde almış oldular hem de değerli Antrenörlerimiz kontrolünde antrenmanlarını yaptılar. Oldukça sıkı bir antrenmanlardan geçtiler. Bilindiği gibi birçok sporcumuz daha öncede çeşitli kategorilerde dereceler elde etmiş ve birçok dalda dereceler getirmişledir. Daha öncede Liseler Arası Dünya Şampiyonluğunu Rekabet Kurumu Lisesi almıştı. Aynı şekilde yeniden Dünya Şampiyonluğuna adayız. Sporcularımıza ve Antrenörlerimizden umutluyuz. İlimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Türkiye Şampiyonluğunu kazanmada emeği geçen sporcularımızı ve Antrenörlerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Başarının ekip işi olduğunu belirten Milli Takım ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Aydın Koçlardan, “Biz bir ekibiz. Başarı ekip çalışmasıyla gelir. Bu ekibin oluşmasında öncelikle büyük emek ve gayretleri olan Başta Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş Beye minnettarız. Sayın Valimiz gerçekten büyük gayretler ve destekler verdi. Muş’tan 6 takım ile katılım Kros Türkiye Şampiyonluğuna katıldık. Türkiye de bu bir ilktir. Yapılan Müsabakalarda 3000 metrede Genç Bayanlarda ve 5000 metrede ise Genç Erkeklerde Rekabet Kurumu Lisesi Takımlarımız birinci oldu. Dünya Şampiyonu adayıyız. Bütün çabalarımızla birlikte çalıştık. Biz verdiğimiz sözü tutuk. Türkiye Şampiyonu olduk ve şimdi ise Ülkemizi Muş temsil edecek. Biz yeniden Dünya Şampiyonluğuna adayız” dedi.
 
 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri