Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) ve Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü(MUDOSK), Muş ASKF yöneticileri olan merhum Şükrü Vurar, M. Suat Gülşen ve Talip Çavuş anısına Kurtik Dağı tırmanışını yaptı. Kurtik Dağı tırmanışı öncesinde birçok etkinliği yapan Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu eski yöneticilerini unutmayarak bir takım çalışmaları sürdürüyor. Hafta sonu spor dallarından oluşan ekiplerle birlikte iki farklı rotada zirve yaptı.
Muş ASKF’den spor etkinlikleri, Şükrü Vurar, M. Suat Gülşen ve Talip Çavuş anısına yaptığı etkinlikler Kurtik Dağı tırmanışıyla son buldu. Merhumlar için bir takım faaliyet gösteren ASKF, ilk olarak penaltı atışları, şöhretler karması futbol müsabakası, Kurtik Dağı tırmanışı ve atletizm etkinliklerini gerçekleştirdi.
Muş ASKF, Şükrü Vurar, M. Suat Gülşen ve Talip Çavuş anısına 2’nci Kutik dağı tırmanışını yaparak onları bir daha unutmadıklarını gösterdiler. Hafta sonu merhumlar için yapılan organizasyonda ASKF yönetim kurulu ve MUDOSK üyeleri ve sporcuları yer aldı. İki ayrı tırmanış faaliyeti gerçekleşti. İlk tırmanışı gerçekleştiren Mudosk sporcuları, Mudosk Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Özmen yönetiminde gerçekleştirildi. İkinci ekipte yer alan Muş ASKF yönetimi ise Mudosk’un eğitimli sporcuları olan Mali Sekreteri Samet Vurar ve Şahin Şahin eşliğinde yapıldı. Merhum Şükrü Vurar, M. Suat Gülşen ve Talip Çavuş’u unutmadıklarını belirten Muş Askf Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Turkan, Muş sporuna büyük katkı, emek sağlayan herkese sonsuz teşekkür ettiklerini belirtti. Turkan, yapılan Kurtik tırmanışında Mudosk’un yanlarında yer almasından dolayı teşekkür etti. Turkan, yaptığı konuşmasında “Muş’un sporuna, Kültürüne büyük hizmetleri bulunan Muş ASKF Kurucularından, eski ASKF başkanı ve eski Muş Dağcılık İl temsilcisi Suat Gülşen 19 Haziran 2008 tarihinde rahatsızlığı sonucu Hakkın rahmetine kavuşmuştu. Bununla birlikte Şükrü Vurar, ve Talip Çavuş’un anısına Kurtik dağı tırmanışını yaptık. Merhumlar için, ASKF ve MUDOSK tarafından el ele verildi. Merhum Gülşen, Vurar ve Çavuş ilimizin yetiştirdiği ender insanlardandılar. Onları kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Spor camiasında çok büyük emekleri olmuştur. Çok güzel eserler bıraktılar. Bizde onların yolunda gidiyoruz. Allah’tan onlara rahmet diliyoruz. Bugün burada bulunmamızın en büyük sebebi onları unutmamızdır ve onların halen hatırlandığını gösteriyor. Muş sporuna büyük katkılar sundular. Bizde onların anısına tırmanışımızı yaptık” dedi.
Öte yandan Şükrü Vurar, M. Suat Gülşen ve Talip Çavuş anısına yapılan Kurtik Dağı tırmanışı sonrasında ise merhum Şükrü Vurar’ın mezarlığı ziyaret edildi. Günaydın Muş Gazetesi


