Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi, Dünya Tütünsüz Günü kapsamında sağlık standı kurarak, sigarayı bırakma etkinliği düzenlendi.
Muş Valiliği önünde kurulan çadırda vatandaşlara broşür dağıtarak sigaranın zararlarını anlatan sağlık görevlileri, kan şekeri, obezite ve boy-kilo hakkında da vatandaşları bilgilendirdiler.
Sağlık çadırı kurarak sigaraya karşı farkındalık yaratmayı amaçladıklarını kaydeden Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi Müdürü Tekin Güler, Bir kişiye dahi sigara bıraktırabilirsek kendimizi başarılı sayabiliriz dedi.
Dünya Tütünsüz Günü dolayısı ile insanların sigarayı bırakmalarını sağlamanın yanında sağlık alanında da faaliyet yürüttüklerini söyleyen Güler şöyle konuştu:
Vatandaşlara sigaranın zararlarını anlatıp bırakmaları gerektiğini anlatıyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızın sağlıkları ile ilgili diğer ölçümleri de yapıyoruz. Kan şekeri, tansiyon ve beden kitle endeksleri gibi ölçümleri yapıyoruz. Yani burada bir sağlık standı oluşturduk. Sigaranın zararları konusunda bir farkındalık oluşturmanın yanında çeşitli sağlık kontrolleri de yaparak insanlarımızı bilinçlendirme faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.
Muş Manşet Gazetesi


