Skip to main content

Ölçümler işçilere teslim edildi

Muş Haber Fotoğrafı

İl geneli obeziteyle mücadele bakımından yürütülen çalışmalara yönelik Şeker Fabrikası çalışanlarının kitle indeks ölçümlerini gerçekleştiren İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesince gerçekleştirilen ölçümler, işçilere teslim edildi.
 
“Avrupa Obezite Günü “ve “Sağlığı İçin Hareket Et Günü” etkinlikleri kapsamında, 10-11 Mayıs 2011 günlerinde Şeker fabrikasında çalışan 400 işçinin boy ve kiloları ölçülerek, ölçüm sonuçları Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yüzde 48’nin Kilolu, yüzde 39’ün Obez (Şişman) Kadınlarda ise yüzde 67’sinin Normal, yüzde 11’nin Kilolu, yüzde 22’sinin Obez (Şişman) olduğunun tespit edildiği açıklandı. İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Tekin Güler yaptığı açıklamada: “Muş Şeker Fabrikası’nda rutin olarak yapılan boy kilo ölçme işlemleri bu yıl itibariyle diğer halk kesimlerinde yapılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda “Avrupa Obezite Günü “ve “Sağlığı İçin Hareket Et Günü” etkinlikleri kapsamında, 10–11 Mayıs 2011 günlerinde İlimiz Şeker Fabrikası’nda görev yapan 400 işçinin boy ve kiloları ölçülerek beden kitle İndeksleri hesaplanmıştı. Bugünde 10–11 Mayıs’ta boy ve kiloları ölçülerek beden kitle indeksleri hesaplamaları ve riskli görülen işçilere gerekli uyarı ve yönlendirmeleri geri dönüşümlü bir şekilde bildirmek üzere fabrikamıza geldik. Bizi her defasında dinleme ve kendi sağlıklarına dikkat edilmesi konusunda yapılan uyarıları dinlemelerinden ötürü fabrika Müdürümüz Ramazan Aytekin olmak üzere, tüm kurum çalışanlarımızı kutluyoruz. Fabrika çalışanlarımızın kitle endeks ölçümlerini tespit formlarımızda yazılı bir şekilde kendilerine sunduk. Daha sağlıklı bir toplum bilinci oluşturmak için bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.
 
AYTEKİN: “ETKİNLİKLERİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”
Şeker Fabrikası müdürü Ramazan Aytekin: “Kuruluşlarında çeşitli çalışmalar hayata geçiren Eğitim Şube çalışanlarının bu özverili yaklaşımları gerçekten mutluluk verici. Yediğinden içtiğinden bihaber olan vatandaşların sağlık konusunda daha dikkatli davranmalarını sağlamaktadır bu tür etkinlikler. Bizlerde sağlık ve sağlıklı yarınlar bakımından bu tür etkinliklerin önemini biliyoruz. Diyeceğim daha sağlıklı bir yaşam ve daha sağlıklı yarınlar için dikkatli olmalı ve yapılan uyarıları dikkate almalıyız” dedi.
 
EYLEM PLANI HAZIR
Muş Sağlık İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Tekin Güler: “Teknolojinin hızlı ilerlemesi ile insanların yaşam tarzı, iş hayatı ve beslenme şekillerinin değişmesiyle bazı sağlık sorunları da artış kaydetmektedir. Obezite, dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir sağlık sorun haline geldi. Sağlık Bakanlığımız, 2010 yılından itibaren 2014 yılına kadar Obezite İle Mücadele ve Kontrol Programı Eylem Planı hazırladı ve uygulamaya başladı. Her ilde Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu oluşturuldu. İlimizde de çalışmaları yürütmek üzere Obezite Birimi kuruldu. Çalışmalar başarılı bir şekilde yürütülmekte olup kitle indeks ölçümleri sonrasında yapılan incelemelerin ardından ölçüm yapan herkese obezite olup olmadıklarına yönelik yazılı bir şekilde bilgiler verildi” dedi. G.Sarıyıldız Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri