Skip to main content

Muş, meme kanseri taramasında 1. sırada

Muş Haber Fotoğrafı

Meme kanseri taramasında ilimiz hedef nüfus oranına göre Türkiye 1incisi olmayı başardı.

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Muş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, elde edilen bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti. Açıklamasında her sekiz kadından birinin meme kanserine yakalanma riski olduğuna dikkat çeken Dr. Serdal Türkoğlu: Kanser günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser, öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olduğu, yeni tahminlere göre Dünyada yeni tanı alan kanserli hasta sayısı ve kanserden kaynaklanan ölümler bir önceki tahminlere göre arttığı bilinmektedir.

Meme kanseri, Türkiye için önemli bir halk sağlığı sorunu olup, kadınlarda en sık rastlanan kanserdir. Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadında birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanserini erken evrede yakalayabilmek için, kanser mortalitesini azalttığı düşünülen ve etkinliği kanıtlanmış tarama yöntemleri kullanılmaktadır. Bu nedenle kanser kontrolünün bir parçası olarak, meme kanserinde topluma yönelik tarama programların uygulanması gerekmektedir.

Meme kanseri taramasında hedef nüfus orana göre ilimiz Türkiyede birinci olmuştur.  Muş ilinin Meme Kanseri taramasında birinci sırada yer alması için özveriyle çalışan başta Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ahmet Cemil Ergün, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kontrol Programları Şube Müdürü Tekin Güler, Ketem ekibi, tüm sağlık personellerimize ve kendi sağlıklarını düşünerek kanser taramalarını düzenli yaptıran halkımıza teşekkür ederim ifadelerini kullandı.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri