Skip to main content

Muş ASH Otizmlileri Unutmadı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Aile Sosyal Hizmetler (ASH) İl Müdürlüğü bünyesindeki personeller, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü dolayısıyla kentteki otizmli bireyleri ziyaret ederek talep ve önerilerine kulak verdiler.
Muş Aile Sosyal Hizmetler (ASH) İl Müdürlüğü personelleri kente genelinde hane ziyaretlerine devam ediyor. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen personeller, devlet ile halk arasında köprü görevi görüyor. Bu kapsam da özel gün ve haftalarda ziyaretler gerçekleştiren personeller, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü dolayısıyla özel bireyleri ziyaret etti.
Hanelerinde otizmli bireylerle buluşan personeller bir süre sohbet ettikten sonra ebeveynlerinden durumları hakkında bilgiler aldılar. Otizmli bireylerin yaşamlarının en iyi şekilde olmasının önemine dikkat çektiler. Ekipler halinde kent genelindeki otizmli bireylerin hanelerine giden personeller, devletin şefkat elini uzattı.
Muş aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, otizmin bir eksilik olmadığını farklılık olduğunu belirterek; “Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü olarak deklare edilmiştir. Bizlerde Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 2 Nisan tarihinde otizmli bireylerimizi yalnız bırakmadık. ASDEP personellerimiz evlerine kadar giderek hem günlerini kutladılar hem de taleplerini dinlediler. Otizm eksiklik değil farklılık olduğunu tüm dünyaya duyurmamız gerekir. Uzman personellerimiz tarafından hanelerinde ziyaret edilen otizmli bireylerimizin aileleriyle de görüşülerek ihtiyaçları belirlendi. Amacımız, evleri tek tek gezerek vatandaşların devletten beklentilerini almak, var olan talepleri diğer kurumlar ile istişare edip, kurumlar arasında rehberlik görevini yerine getirmektir” dedi.

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri