Skip to main content

Günde iki bin hasta tedavi oluyor.

Muş Haber Fotoğrafı

Devlet Hastanesinde faaliyet gösteren 42 poliklinik ve acil servis ünitesinde günde ortalama 2 bin hastanın tedavi olduğu kaydedildi. Sağlık hizmetinden insanların faydalandığı kuruluşların başında gelen Muş Devlet Hastanesinde günde ortalama 2 bin hasta tedavi görüyor. 42 polikliniğin faal olduğu hastanede acil servis ünitesinde de yaşanan yoğunluk dikkat çekiyor. Günde ortalama 500 hastanın acil serviste muayene olduğu kaydedilirken, hastane yönetimi acil olmayan hastaların acil serviste yoğunluğuna neden olmaması gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.

42 polikliniğin faal olduğu hastanede 56 uzman hekimin görev yaptığı ve 12 pratisyen hekimin ise acil serviste dönüşümlü olarak görev yaptığı kaydedilirken, 140 hemşire, 54 teknisyen ve 214 diğer personel ile bu hizmetin sürdürüldüğü belirtildi.

Sağlık hizmetinden vatandaşların daha iyi şartlarda istifade etmesi için çalışmalarını aksatmadan sürdüren hastane yönetimi vatandaşların acil servis ünitesi hakkında biraz daha duyarlı olmasını istedi. Acil olmayan durumlarda acil servise gelen hastaların hem burada fuzuli yoğunluğa neden olduklarını hem de personeli meşgul ettiklerini kaydeden yetkililer, acil durumu olmayan olamayan vatandaşların polikliniklerde tedavi olmalarının daha uygun olacağını ifade ettiler.

Sabahın erken saatlerinden itibaren hastaneye akın eden hasta ve hasta yakınlarının polikliniklerde meydana getirdiği yoğunluk zaman zaman sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Koridorlardaki kalabalıklardan dolayı vatandaşların yanı sıra görevlilerin de rahat hareket edemedikleri gözlenirken, bazı vatandaşların koridor yerine hastane bahçesinde ve çevresinde beklemeyi tercih ettiği gözlendi.

Devlet Hastanesine yaşanan yoğunluğun gerekçeleri arasında ise il genelinden tedavi olmaya gelen hastaların yanı sıra ilçelerden ve bağlı köylerden gelen hastalardan kaynaklandığı bildirildi. 70 dolayında uzman hekimin görev yaptığı Devlet Hastanesinde 42 polikliniğin aktif olduğu ve günde 2 bin hastanın muayene edildiği belirtildi. Hastanede yaşanan yoğunluğa rağmen hizmette kusur etmeyen ve vatandaşların tedavi olmaları için tüm olanaklarını seferber eden Devlet Hastanesi yetkilileri sağlık hizmetinden vatandaşların en iyi şartlarda istifade etmesi için çalışmalarını sürdürdüğü belirlendi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri