İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Çolakoğlu esnaf ziyaretleri kapsamında Muşta hizmet veren Yed- i Ulya marketini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen ziyarete İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ekrem Özmen eşlik etti.
Market Müdürleri Necip Seçkin, İbrahim Toktaş ve Market Sahipleri Kahraman Toktaş ve Hamit Özer tarafından karşılanan Çolakoğlu ve heyeti tüm stantları gezerek ürünlerin ambalaj, satışa sunuş, son kullanım tarihi gibi durumlarıyla ilgili incelemelerde bulundular.
Market Müdürü Seçkinden bilgi alan Çolakoğlu, ürünlerin son kullanım tarihi, depolama ve satış koşulları ile ilgili bazı bilgiler aldı. Reyonları da gezen Çolakoğlu, et reyonunda ürünleri inceleyerek, mührü olmayan etlerin kesinlikle satışına müsaade etmediklerini, dökme tavuk satışının da yasak olduğu konusunda çalışanlara hatırlatmalarda bulundu.
İl merkezi ve ilçelerde yaptıkları gıda denetimleriyle, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşabilmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirten Çolakoğlu; İl Müdürlüğü olarak gıda denetimlerimizi çok sık yapmaktayız. Gıda üretim ve tüketim yerleri 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu uyarınca denetlenmektedir. Arkadaşlarımız özellikle üretim ve toplu satış ve tüketim yerlerinde denetimlerini yaparken ürünlerin muhafazası, etiket bilgileri, hijyen şartları, sağlık kurallarına uyulup uyulmadığı, bunların işletme kayıt belgelerinin olup olmamasını kontrol ediyorlar ifadelerini kullandı.
Yapılan denetimlerde işletme sahiplerini ve yetkililerinin eksik noktalarla ilgili uyarıldığını, bazı iş yerlerine cezai yaptırımlarda bulunulduğunu dile getiren Çolakoğlu konuşmasında: Gıda ve Yem maddelerinin gerek hijyenik şartlarda üretilip, tamamen güvenli olmasını sağlama ve gerekse haksız kazanç sağlamayı amaçlayan taklidin önüne geçmek için piyasa gözetimi ve denetimi yapılmaktadır. Bunun yanında marketlerde, satış yerlerinde çalışan kişilerin hijyene dikkat etmeleri, gıda güvenilirliğine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz ifadelerine yer verdi.
Gıda ve Yem Denetimlerinin yanı sıra, tüketicilerin Gıda ihbar hattı ile gelen şikâyetlerini de değerlendirildiğini dile getiren Çolakoğlu; 174 Alo Gıda Hattı ile il ve ilçe telefonlarımıza gelen ihbarlar süratle değerlendirerek gerekli çalışmaları yapıyoruz dedi.
Muş Manşet Gazetesi


