Muşta soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar ile hastalığa yakalanan vatandaşların uğrak yerine haline gelen aktarlar, bin bir çeşit bitkinin karışımı ile hazırladıkları bitkisel ilaçları vatandaşlara tavsiye ediyorlar.
Yirmi yıldan beri Muşta şifalı bitkiler üzerine ticaret yapan Arısan Şifalı Bitkiler işletmecisi Yasin Oflaz, gribal enfeksiyonlardan korunmak için hazırladığı bitki karışımı ilacı ilk olarak müşteriye tattırıyor, ardından hastalığın seyrine göre uygun görülen miktarda satışını yapıyor.
Gribal enfeksiyonların tedavisinde kullanılması gereken bitkisel ilacın yapılışı hakkında bilgi veren Oflaz, Andız pekmezi, karakovan süzme balı, zencefil, çörekotu, keten topumu, zerdecal, ısırgan tohumu ve polen ile bir karışım yapıp, vatandaşlarımıza sunuyoruz. Bu bitkilerin her birinin ayrı ayrı gribal enfeksiyonları önleyici özellikleri bulunuyor. Özellikle polen her türlü hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Andız pekmezi ise soğuk algınlığı öksürük, bronşit gibi gribal enfeksiyonların tedavisinde özellikle kullanılır dedi.
Vatandaşların aşırı soğuklardan ötürü gribal enfeksiyonlara maruz kaldığını söyleyen Oflaz, Vatandaşlarımızın bu hastalığa yakalanmaması için zencefil, tarçın, inönüt kökü, havlucan, zerdecal gibi bitkileri alıp, çay gibi kaynatarak içmekte gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Özellikle hiç hastalanmamak için çörek otunu tavsiye ediyoruz. Çörek otu günde bir kez bir tatlı kaşığı ile alınırsa vatandaşlarımız hastalıklar acısından daha sağlıklı olacaklardır diye konuştu.
Bitkilerin her türlü gribal hastalığa iyi geldiğini belirten Aktar Oflaz şöyle konuştu:
Her bitkinin kendine göre soğuk algınlığına karşı vücudun direncinin artırılmasına yönelik faydaları vardır. Vatandaşlarımız hastalılardan korunmak ilaçlı tedavilerden çok için bitkisel ürünler kullanmayı tercih ediyor. Son günlerde artan soğuk hava nedeniyle vatandaşlarımızın aktarlara olan talebi arttı. Gribal enfeksiyonlar için hazırladığımız bitki karışımlarımızı vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Bize gelen vatandaşlarımız yaklaşık 10-15 lira ödeyerek bitkisel ürünlerden yapılan karışımlardan alarak soğuk algınlıklarına karşı kendilerini korumaya çalışıyor.
Muş Manşet Gazetesi


