Skip to main content

Tarım aletleri fuarı

Muş Haber Fotoğrafı

KOSGEB Van Bölge Müdürü Bilal Emre Yörük Malazgirt ilçesinde tarım aletleri için fuar düzenlenebileceğini ifade ederek, pazar araştırma ve ihracatın geliştirilmesi için fuarların etkili olduğunu kaydetti.
Malazgirt’teki tarım aletlerinin bölgedeki ihtiyacı giderebilecek kapasitede olması ve bunların daha iyi pazarlanabilmesi için fuar düzenlemenin daha akılcı bir yol olduğunu kaydeden Yörük, Bizim burada önemli desteklerimizden bir tanesi de pazar araştırma ve ihracatı geliştirme destekleridir. Burada bizim gözlemlediğimiz özellikle Muş’un Malazgirt ilçesinde bir kümelenme oluşmuş. Malum bu kümelenme tarımsal makineler konusunda aslında çok iyi bir yere geldi. Oradaki arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde tek sıkıntının pazar sıkıntısı olduğu gündeme geldi. Bizim çıkartmış olduğumuz sonuç bu arkadaşlarımızı ulusal ve uluslar arası fuarlara götürmekti. En önemli unsurlardan bir tanesi o. Çünkü üretilen malın pazarlanmasının en önemli yollarından bir tanesi tanıtımdır” diye konuştu.
Yörük, “bu konuda da KOSGEB idaresinin Türkiye’de ve yurtdışında açılan fuarlara katılım konusunda belli bir oranda hibe sağlıyoruz. Bu özellikle buradaki imalatı olan işletmeler açısında fuar desteklerinin kullanılması önemli bir yer teşkil ediyor. Tabi burada bu enstrümanları kullanan, fuara iştirak işletmeler Van da dahil olmak üzere çok az bir ölçekte kalıyor. Van’da bir fuar organizasyonu her yıl yapılıyor. Buna benzer fuarların Muş ilinde bir şekilde başlangıcı olabilir. Ayrıca buradaki tarımsal makine sanayinin bu fuarlarla büyük işler yapabilirler. Bizim Pazar araştırma ve ihracatı geliştirme destekleri başlığı altındaki yurt içi ve yurtdışı fuarların desteklenmesi sürecinin iyi kullanılması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Yol-İş’ten Hükümete Zam Tepkisi

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası, kamu işçilerine önerilen yüzde 16’lık zam teklifine karşı Muş’ta…

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi İnşaatında Kaza: ONER İnşaat’tan Açıklama

Muş’ta yapımı devam eden Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nin sundurma kısmında 14…

Eğitim Haberleri

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Muş, Okul Öncesi Eğitimde Türkiye’nin En Yoğun İli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verilerine göre, Muş, okul öncesi eğitim kurumlarında…

Muş’ta Engellilere Yönelik “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme” Kursu Devam Ediyor

Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından hayata geçirilen “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve…

Kültür Sanat Haberleri

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

MUFSAD, Uluslararası Fotoğraf Yarışmalarından 125 Ödülle Döndü

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği (MUFSAD), son bir ay içerisinde katıldığı uluslararası fotoğraf…

Yedi Bölgeden Anadolu Esintileri Gençlik Konseri Coşkuyla Gerçekleşti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri