Skip to main content

Malazgirt’te toplulaştırma çalışmaları başlıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Tarım arazilerinde parçalanmayı önlemek amacıyla Malazgirt merkez ve köy muhtarlarıyla arazi toplulaştırması bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Malazgirt kültür merkezi salonunda yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Muş ve ilçelerinde tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Teknik elemanların yaptığı sunumun ardında konuşan Vali Vedat Büyükersoy Tarım arazilerinin çeşitli nedenlerle küçülüp parçalara bölünmesi verimliliği azaltmakta ve ekonomik tarım yapılmasını zorlaştırmaktadır. Bunu önlemenin yolu ise arazi toplulaştırması yapılmasından geçmektedir dedi.

2010 yılından beri toplulaştırma çalışmalarının başladığını belirten Vali Büyükersoy, İlimizde 74 köyümüzde çalışmalar devam etmekte olup ilave çalışmalarda sürüyor. Bu çalışmaların sadece il merkezinde yapılmasını arzu etmediğimiz için bu hizmetin sizlere de gelmesi için bu gün burada toplanmış bulunuyoruz. Bu konuda taleplerimizi yetkili kurumlara ilettik dedi.

Arazi toplulaştırmasında rahatsız olan hiç kimse yoktur diyen Büyükersoy, Arazi toplulaştırma ilk başladığında insanların kafasında bir takım sorular var ne olacak diye, onların cevabı burada uzmanlarımız anlatmaya çalıştı. İnşallah bu arazi toplulaştırmasında istifade edeceğiz. Biz arazi toplulaştırma çalışmalarımızı Malazgirtte bu yıl başlamak istiyoruz dedi.

Yapılan sunum ve konuşmaların ardından katılımcıların soru ve görüşleri alınarak toplulaştırma çalışmalarına destek verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıya Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, belediye yetkilileri, köy muhtarları ve teknik personel katıldı.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri