Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından dershanelerin kapatılması sonrası hazırlanan program kapsamında açılan Yetiştirme ve Destekleme Kursları başarı seviyesinin oldukça artırdı. Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce açılan kurslarda öğrencilerin sınav başarılarını artırmada büyük rol oynadı.
Açılan bu kurslara katılıp başarılı olan öğrencileri ödüllendirmek adına Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Malazgirt Öğretmenevi´nde yemek verildi. Başarılı öğrenciler ve öğretmenlerinin katıldığı yemeğe; Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Malazgirt İlçe Halk Eğitim Müdürü Fehim İbek de katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan İbek, dershanelerin kapatılması sonrasında açılan kurslarda başarı gösteren öğrencileri tebrik etti. Öğretmenleri de kutlayan İbek: 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında bakanlıkça mezun öğrencilerin üniversitelere yerleştirmek maksadıyla YGS-LYS´ye hazırlık için kapatılan dershanelere alternatif amaçlı tamamı parasız, halk eğitim merkezleri bünyesinde Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız açılmıştır.
DYK´nın ilk olması sebebiyle özellikle branş öğretmenlerinin temini ve kurs verilecek mekan ile ilgili yoğun çabalar sonucu diğer liselerde arda kalan branş öğretmenlerini bulup, kurs verilecek yer için ise Danişment Gazi İlkokulu Müdürü Erhan Aslan´ın desteğiyle şehir merkezden uzak olmasına rağmen mecburen karar verildi. Tamamı kendi ekip, özveri ve fedakârlığımızca kursumuzun başarıya ulaşması için öğrencilerimizin yoğun gayreti ile yıl içinde kendi olanaklarımızla kaynak desteği sağlayarak kursumuzu devam ettirdik diye konuştu.
Tüm Öğrencilerimizle Gurur Duyuyoruz Alınan başarıların ilçe için gurur verici olduğunu ifade eden İbek, bu başarıda öğrenci ve öğretmenlerin büyük fedakarlıkları bulunduğunu söyledi. İlçeden 33 öğrencinin lisans, 13 öğrencinin ise ön lisans bölümlerini kazandığını da söyleyen İbek: Büyük fedakârlık örneği sergileyen ve Türkiye´de çok önemli üniversiteleri kazanan örgencilerim sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Tarihi Malazgirt´imizde mezun öğrencilerimizde 2015-2016 döneminde YGS hazırlığı için 89, LYS hazırlığı için 57 kayıtlı öğrenciyle devam sağlanmış, 2016 ÖSYS sonucuna göre 2 tıp,1 diş hekimliği, 1 hukuk ve 3 öğrencimiz de mühendislik ve mimarlık fakülteleri olmak üzere toplam 33 öğrenci lisans ve 13 öğrenci ise ön lisans bölümlerini kazanmış olup başarı oranımız yüzde 80´nin üzerindedir ifadelerini kullandı.
Tüm Eğitimcilerimize Teşekkür Ediyorum Yemekte İbek´in ardından bir konuşma yapan Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya da yeni atandığı ilçede çok büyük başarılara imza atacaklarını ve bugün kazanılan başarının büyük mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Başarıda emeği geçen tüm eğitimcileri ve öğrencileri tebrik eden Kaya: İlçemizde büyük başarılara imza atan Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki DYK kurslarımıza tüm desteklerimizi vereceğiz. Bu büyük başarılarından dolayı başta Halk Eğitim Müdürümüz Fehim İbek olmak üzere tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından program sona erdi.
Muş Ovası Gazetesi