Turizm Haftası nedeniyle, Kültür Merkezinde yöresel yemekler yarışı yapıldı. Birbirinden leziz yöresel yemekler, düzenlenen standda sergilendi. 5 kişiden oluşan juri heyeti, bütün yemekleri tek tek tadarak puan verdi. Yemeklerin hepsinin tadılmasından sonra sulu köfte ve mendik yapan Zübeyde Toplu birinci ilan edildi. Altınla ödüllendirilen Zübeyde Toplu mutlu olduğunu söyledi. Birinci gelen Zübeyde Toplu’ya Cumhuriyet altını, ikinci gelen Alev Toplu’ya yarım altın ve üçüncü gelen Tenzile Şen’e ise çeyrek altın verildi. Ödülleri Vali Vedat Büyükersoy’un eşi Kadriye Zehra Büyükersoy verdi. Yarışmaya katılan ve Kız Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi olan Tuba Akkuş: Keşkek yaptım. Öğrenciyim, kendim yaptım. İddialıyım dedi. Neriman Uğraş: Muşluyum. Keşkek ile hazır dolması yaptım. İddialıyım dedi. Yarışmadaki tek erkek yarışmacı Haşim Çetin: Bulanıklıyım. Güllük gözlemesi ile yarışmaya katıldım. Bir de yoğurtlu ekşi çorba yaptım. Kendim yaptım. Kendime güveniyorum. Erkek olarak kimse katılmadı, bir ben katıldım dedi. Zübeyde Toplu ise: Kendime güveniyordum zaten. Sulu köfte, güllük, içli köfte, mendik, ayran aşı yapmıştım dedi.
Muş Ovası Gazetesi
Yorum Yapılmamış