Matrak Tiyatro Topluluğu Cumartesi günü Onur Sinema Salonunda sergilediği “Buda bizim sınıf” ve “Talihli baba” adlı oyunları ile izleyicilerden büyük beğeni topladı. Cumartesi günü onur sinema salonunda “buda bizim sınıf ve talihli baba” adlı oyunları sergileyen Matrak Tiyatro Topluluğu izleyenlerin büyük beğenisini topladı.
Yönetmen Fırat Demir’in yazıp yönettiği Buda bizim sınıf ve talihli baba adlı oyunlarda Ferhat Demir, Ömer Faruk Günay, İsmail Biter, İlkay Balcı, Serhat Vural, Maizer Vural ve Yasin Baba rol aldı.
Sahnelenen “buda bizim sınıf” adlı ilk oyunda Muş’ta bir sınıfta öğretmen ve öğrenciler arasında geçen traji komik olayların ele alındı gözlendi. Öğrencilerin gerek birbirleri ile ve gerekse sınıf öğretmenleri ile aralarında geçen olaylar traji komik bir dille izleyicilere aktarıldı.
“Talihli Baba” adlı ikinci oyunda ise köy ağasının, dört karısı ve kahya’sı ile arasında geçen olaylar komik bir dille anlatıldı.
Onur sinema salonunda sahnelenen oyuna seyircilerin büyük ilgi gösterdiği gözlerden kaçmadı. Salonu tıka basa dolduran izleyiciler oyun sonunda oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.
Oyunun yazarı ve yönetmeni Fırat Demir, böylesi bir organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan sevgili izleyicilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum dedi. Muş gibi sosyal ve kültürel alanda en son sıralarda yer alan bir ilde bu tür organizasyonları gerçekleştirmek gerçekten çok güç bu oyunu hazırlama aşamasında büyük zorluklar yaşadık. Yeri geldi kahve köşelerinde provalarımıza tamamladık ama yine de yılmadan oyunumuzu sahnelemek için arkadaşlarımla birlikte ümidimizi kaybetmedik” diye konuştu.
Yetkililerden hiç kimsenin bu organizasyonda yanlarında yer almadığını dile getiren Demir, “Sosyal alanda geri kalmış bir olduğumuzu herkes kabul ediyor ancak bu tür organizasyonları gerçekleştirirken de yetkililerden hiç kimse destek vermiyor, bu tiyatro organizasyonunu il dışından gelen bir ekip gerçekleştirmiş olsaydı kendilerine her türlü kolaylık sağlanırdı” şeklinde konuştu.
Demir, son olarak “yetkililerden kimse bize destek vermese de gücümüz nispetinde bu tür organizasyonları yapmaya devam edeceğiz. Oyunlarımızı sahneleme aşamasında bizlerden desteğini esirgemeyen, Öğretmen evi lokali işletmecisi Yetiş Mirze’ye, Mega Mutlu Kundura, Tatanga İnternet Cafe ve Şark Kebap Salonu işletmecilerine teşekkür ederim” dedi. Muşun Sesi Gazetesi
NULL


