Skip to main content

Kümbet Muhammed Mursi Camii ibadete açıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’un Korkut ilçesinde Hayrül Bab Derneği ve hayırseverlerin desteği ile yaptırılarak, askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin adı verilen camii törenle ibadete açıldı.

Korkut ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Kümbet mevkiinde Yunus Emre Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yanında yapımına geçen yıl Mayıs ayında başlanan ve 250 kişi kapasiteli cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Vedat Büyükersoy, Bu caminin açılışını yapmak çok önemli. Çünkü biliyorsunuz Muhammed Mursi Mısırda ilk seçilen bir Cumhurbaşkanı ancak darbe ile indirdiler. Biz darbecilerin hepsine karşıyız. Demokraside patron millettir Ama Demokrasinin olmadığı yerde patronun kim olduğu belli değildir. Demokrasi olmadığı yerde patron bazen Sisi bazen Beşar Esad ya da Saddam gibi adamlar patron olarak çıkıp geliyorlar. Onun için demokrasiye sahip çıkmamız lazım dedi.

Vali Büyükersoy, Camiler bizim kutsallarımızdır. Camilerde kuran okunur, namaz kılınır, sohbet edilir, İslam öğretilir. İslamı öğrenenin kalbinde Allah sevgisi ve Allah korkusu olan insanlar önce ailesine sonra komşusuna ve daha sonrada toplumun diğer fertlerine karışı saygılı olurlar. Herkesin İslam dini barış dini olduğunu hatırlatan Vali Büyükersoy, bunun müntesibi olan İslami hayatında destur edilen insandan hiç kimseye zarar gelmeyeceğini bilirler. Onun için camilerimiz çok önemli. Bizim bu camilerimiz oldukça kuran okundukça, çocuklarımız İslami öğrendikçe, ülkemizde yaşanan menfi gelişmelerden korkmayacağız. Çünkü biliyoruz ki İslam barış dinidir, İslam sevgi dinidir. Onun için muhtesiplerinden, takipçilerinden kimseye zarar gelmez diye konuştu.

Bugün İslam coğrafyasında yaşanan vahşet, yaşanan savaşlarda neyin nesi olduğunu anlamakta güçlük çektiğini dile getiren Büyükersoy şunları kaydetti: Bunları kabul etmek mümkün değil. Bunlar bize yakışmamaktadır. Özellikle son aylarda ilimizde ve bölgemizde yaşanan okul yakmalar, yıkmalar insan hayatına kast etmeler, Kuran kurslarına saldıranlar müftülüklere ve kur anı kerim-i yakmalar bizim asla kabul edebileceğimiz şeyler değil. Dünyanın hiç bir çağdaş ülkesinde kutsal değerlere saldırı tasvip edilemez. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Islama olan saldırı hiç şüphesiz ki önce Müslüman olan halkımızın kalbinde karşılığını bulmaktadır. O yüzden bazıları okulların yakılması müftülükler Kuran kurslarına saldırı düzenlenmesi Kur anı Kerimin ve diğer din kitaplarının yakılmasının dile getirilmesinden ve lanetlenmesinde halkımızın bu konuda elinden bir şey gelmemesine rağmen kalbi ile buğz etmesinden bile rahatsız olmaktadırlar. Tabi ki rahatsız olacaklar ama saldıran onlar, saldıran buradaki cemaat değil. Onun için okullarımıza saldıranları yakıp yıkanları kuran kurslarına saldıranları lanetlemeye devam edeceğiz

Yaptıklarının hiç bir kıymeti olmadığını altını çizen Vali Vedat Büyükersoy, Bu millet 2 milyon göçmeni yedirmekte içirmekte barındırmakta ve sağlık hizmeti vermektedir. Çünkü bu milletin kalbinde Allah sevgisi vardır. İslam coğrafyasında yaşanan hadiselere bakarak kimileri şöyle bir hesabın içine girmektedirler. Bütün bu kötülükler mademki bu coğrafyada yaşanıyor her halde bizim değerlerimizde bir problem vardır diye düşünen ve ifade eden kişiler yada gruplar bulunmaktadır. Buna biz asla kabul edemeyiz ifadelerini kullandı.

Hayrül Bab Derneği Başkanı Veli Elitaş ise, okullarının ilçe merkezine uzak olması nedeniyle öğretmen, öğrenci ve personelin ibadetlerini daha kolay yapabilmesi için bir cami yapma fikrinin ortaya çıktığını belirterek, bir öğrencinin hayatında hiç namaz kılmadığını söylemesi üzerine bu camiyi yaptırmaya karar verdiklerini söyleyerek göz yaşına hakim olamadı.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri