Skip to main content

Traktörler sıkı takipte

Muş Haber Fotoğrafı

Pancar söküm mevsiminin gelmesi ile birlikte Muş Şeker Fabrikasına pancar taşıyan traktörler sıkı takibe alındı. Pancar taşıyan traktörlerin arkasında ışık sistemi bulunmaması ve fazla römork bağlanması sebebiyle karayollarında oluşan tehlikenin önüne geçmek için Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri çalışmasını sıklaştırdı.

Şeker fabrikasına pancar taşıyan ve özellikle gece arkasında ışık sistemi olmaması sebebiyle kazalara davetiye çıkaran pancar yüklü traktörler trafik ekipleri tarafından sıkı takibe alındı. Her yıl pancar söküm mevsiminin başlamasından itibaren karayollarında çok sık görülen pancar traktörlerinin trafik kurallarına uyması için çalışmaların sürdürüldüğünü yetkilier, pancar yüklü traktörlerin ışık donanımlarının yetersiz olması halinde hava karardıktan sonra trafiğe çıkmalarına izin vermeyeceklerini belirttiler.

Yetkililer, şehir giriş ve çıkışlarında ekiplerin uygulama yaptıklarını dile getirerek, ayrıca Şeker Fabrikası kantar girişinde de traktörlerin kontrol edildiğini ve sürücülerin reflektör ve ışık donanımı konusunda uyarıldığını, kurallara uymayan traktörlere de cezai müeyyide uyguladıklarını belirtti. Yetililer özellikler reflektör ve ışıklandırma konusunda jandarmanın ve polisin kendi bölgelerinde çalışmalarını sıklaştırdığını kaydettiler.

Traktörler şehir içine girmiyor

Pancar kampanyasının başlaması ile birlikte trafik kontrollarinin sıklaştırıldığını kaydeden Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Geçen yıl olduğu gibi bu yılda pancar taşıyan traktörler şehir içine girmeyecekler. Emniyet müdürlüğünün altından geçen yoldan girecek olan traktörler Tekel depolarının oradan fabrika yoluna çıkacaklar. Bu İl Trafik Komisyonu tarafından alınan bir karardır ve bu yılda uygulanacaktır dedi.

Özellikle gece arkasında hiçbir ışık ve reflektör bulunmayan traktörlerin kazalara sebebiyet verdiğini söyleyen Durmaz, Ekiplerimiz bu konuda çalışmalarını sıklaştırdılar. Sürekli olarak kontroller devam etmektedir. Traktörlerin reflektör ve ışık kullanmalarına gerekli hassasiyet gösterilmektedir diye konuştu.

Trafik kontrollerini gören araç sürücüleri de yapılan çalışmayı takdir ederek, her yıl pancar mevsiminde trafik kontrollerinin sıklaştırılması gerektiğini savundular. Araç sürücüleri, traktörlerin sürekli olarak trafik ekipleri tarafından kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, Arkasında hiçbir ışıklandırma sistemi bulunmayan römorklar gece adeta kazalara davetiye çıkarıyorlar. Gece seyreden bir araç önünde gitmekte olan traktörü ya son anda fark ediyor veya hiç fark etmeyip çarpıyor. Bu şekilde sayısız kaza meydana gelmiştir diye konuştular.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri