Skip to main content

Hasköy’de okul bahçeleri ağaçlandırılıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’un Hasköy Kaymakamlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve TEMA Vakfı’nın işbirliğiyle ilçeye bağlı okulların bahçesine 6 bin 375 adet fidan dikimi kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında ilk olarak ilçeye bağlı Düzkışla Belediyesi ilk ve ortaokulu bahçesine 300 fidan dikildi.

Hasköy Kaymakamlığı’nın başlattığı ağaçlandırma projesi kapsamında ilçeye bağlı okullarda 73 bin dekar alan tespit ettiklerini belirten TEMA Vakfı Hasköy İlçe Temsilcisi Yaşar Özden, öğrenci ve gönüllülerin desteği ile hızlı bir şekilde çalışmaları tamamlayacaklarını söyledi. Ağaçlandırma çalışması ile ilgili açıklama yapan Özden, şu ifadeleri kullandı: “Hasköy Kaymakamlığı ile Orman İşletme Müdürlüğü’nün organizasyonu ile ilçe merkezi ve bağlı köylerinde sulanabilir okulların bahçelerine fidan dikim çalışmaları başlatıldı. Bu bağlamda yapılan çalışmalar kapsamında 73 bin dekar alan tespit edildi. Bu alana 6 bin 375 ağaç ekmeyi hedefliyoruz. Bu ağaçlar çocuklarımıza ve gelecek nesile bırakacağımız en büyük sermayemizdir. Bu bağlamda Hasköy Kaymakamlığımızın duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Tema Temsilcisi olarak tüm köy okulları bahçelerine ağaç ekmeyi istiyoruz. Şuanda bulunduğumuz Düzkışla Okulu’nun bahçesinde tek bir ağaç yoktu. Şuanda okul bahçesi düzenli bir şekilde ağaçlandırıldı. Düzkışla okulumuzun bahçesine karasal iklime elverişli olan 300 adet büyük boy dediğimiz fidanlardan diktik. Eğer ki biz bu çalışmayı yapmaz isek bundan vicdan azabı duyarız. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük katkı bu çalışmadır. Çocuklarımızda bize yardım etti onlara da teşekkür ediyoruz. Bundan sonra diğer köy okullarımıza gidip daha önce tespit edilen alanları ağaçlandıracağız.”

BAHÇEDE AĞAÇ OLMADIĞI İÇİN GÜNEŞTE OTURMAK ZORUNDA KALIYORUZ
300 fidanın dikildiği Düzkışla İlkokulu öğrencileri ise okul bahçesinde daha önce ağaç olmadığı için güneşte oturduklarını kaydederek “Okulumuzun bahçesinde bir tane bile ağaç yoktu. Hep güneşte ders çalışmak ve oturmak zorunda kalıyorduk. Şimdi okulumuzun bahçesi ağaçlandırıldı inşallah onların gölgesinde oturacağız” diye konuştu.

CİHAN

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Yol-İş’ten Hükümete Zam Tepkisi

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası, kamu işçilerine önerilen yüzde 16’lık zam teklifine karşı Muş’ta…

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi İnşaatında Kaza: ONER İnşaat’tan Açıklama

Muş’ta yapımı devam eden Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nin sundurma kısmında 14…

Eğitim Haberleri

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Muş, Okul Öncesi Eğitimde Türkiye’nin En Yoğun İli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verilerine göre, Muş, okul öncesi eğitim kurumlarında…

Muş’ta Engellilere Yönelik “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme” Kursu Devam Ediyor

Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından hayata geçirilen “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve…

Kültür Sanat Haberleri

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

MUFSAD, Uluslararası Fotoğraf Yarışmalarından 125 Ödülle Döndü

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği (MUFSAD), son bir ay içerisinde katıldığı uluslararası fotoğraf…

Yedi Bölgeden Anadolu Esintileri Gençlik Konseri Coşkuyla Gerçekleşti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri