Skip to main content

Zaferin 94. yılı kutlandı

Muş Haber Fotoğrafı

Ülke genelinde olduğu gibi Muşta da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Şahin, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri ve çok sayıda kişi katıldı. Çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden törende Jandarma Maliye Üsteğmen Hasan Bozkurt, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Açılış konuşmasından sonra öğrenciler şiirler okudu.

Ardından bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 30 Ağustos Zafer Bayramının önemine değinerek, Göklerinde merhum Alparslanın ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı bu kadim şehirde 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıldönümünde sizlerle bir araya gelmekten çok büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Tarihte Ağustos ayı milletimizin kaderinin yazıldığı en önemli aylardan biri olmuştur. Geçtiğimiz hafta şanlı zaferlerimizden olan Malazgirt Zaferinin 945. Yıl dönümünü hep birlikte coşkuyla kutladık. Malazgirt Zaferini tarihimizdeki zaferlerden farklı kılan şey Milletimizin kutlu yürüyüşüdür. Her parçası ayrı güzelliklere sahip olan Anadolu coğrafyası, Malazgirt Zaferi ile bizlere vatan toprağı olmaya başlamış ve milletimizin tarihî yürüyüşünü ve yükselişini hızlandırmıştır dedi.

Yaklaşık 1000 yıl süren bu kutlu yürüyüşü durdurmak isteyen mihraklar, ülkemizi bölmek ve parçalamak adına harekete geçtiler diye ifade eden Vali Yavuz, Fakat aziz milletimiz 30 Ağustos 1922 de kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı acı bir ders vererek dünya tarihinde emsali görülmemiş bir kurtuluş destanı yazmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletine giden yolda büyük bir dönüm noktası olan bu büyük zafer, Milletimizin en çaresiz zamanlarda bile en büyük güçlükleri aşabileceğinin göstergesidir. Devrin en güçlü ordularının dört bir cepheden amansızca saldırdığı bu mücadelede; kadınıyla erkeğiyle isimsiz kahramanlar iman dolu göğüslerini siper etmişlerdir. 30 Ağustos 1922 de, Malazgirt Zaferi ile Anayurt olan Anadolu topraklarının ebediyete kadar anayurdumuz olarak kalacağı tüm dünyaya ilan edilmiştir. Allah bu millete; Alparslanlar, Fatihler, Yavuzlar, Kanuniler, Mustafa Kemaller… Gibi feraset sahibi liderler göndermiştir. Bu liderlerin feraseti vesilesi ile bütün bölücü, yıkıcı ve hain planlar akamete uğramıştır. Aziz Milletimizin kutlu yürüyüşünü engellemeye çalışan bütün girişim, kalkışmalar; bizim hakkı söyleyip, haykırmamıza engel olamamıştır. Bu gün de Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde belki de gelecekte tarih kitaplarında yer alacak olan 15 Temmuz istila girişimini, verilen isabetli kararlarla, milletçe boşa çıkarmayı bildik. Allah Devletimize zeval vermesin ifadelerini kullandı.

VALİ YAVUZ, MUŞ HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: Kıymetli Muşlu hemşerilerim! Sizlere de bir kez daha bağımsızlığımız, birliğimiz, dirliğimiz, şerefimiz ve namusumuz için vermiş olduğunuz büyük destek için Devletimiz adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu cennet vatanı bizlere yurt eden, bu uğurda büyük bir mücadele sergileyip 30 Ağustos Zaferini kazanan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemali ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Bugün de aynı kararlılıkla ülkemizin güvenliği için, demokrasimiz ve bağımsızlığımız için canını feda eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.

MİLYONLARCA İNSAN EVİNDEN, YURDUNDAN EDİLMEKTE VE KATLEDİLMEKTEDİR

Terör örgütlerine sert bir şekilde tepki göstererek, dünya üzerinde cephe savaşlarının son bulduğunu ve artık terör örgütleri ile savaşların yapıldığını söyledi. Özellikle İslam dünyasının terör örgütü aracılığıyla ıslah edilmeye çalışıldığını ifade eden Vali Yavuz, Bugün dünya üzerinden cephe savaşları sona ermiş artık, devletler birbirini terör örgütü yoluyla ıslah etmenin ya da yürüyüşlerini engellemenin yolunu seçmişlerdir. Aslında son 10 yıldır dünya üzerinde yaşayan bu olaylara baktığımızda net bir şekilde bunu görüyoruz. Özellikle İslam dünyası terör örgütleri aracılığıyla ıslah edilmekte ve milyonlarca insan evinden, yurdundan edilmekte ve katledilmektedir dedi.

Tüm terör örgütlerinin ana kumanda masasının aynı olduğunu kaydeden Vali Yavuz, İşte ana kumanda masasında oturan kişilerin aynı olduğu DAEŞ, PKK, FETÖ, DHKP-C hiç fark etmez, bütün terör örgütlerinin amacı İslam dünyasında kaos oluşturmaktır. Bu kaos nedeni ile ister mezhep ister etnik köken ayrımı gözetmek suretiyle toplumsal dinamikler adeta dinamitlenmekte ve katliamlara devam etmektedir. İşte 15 Temmuz harekatının temelinde Türkiyeyi Suriyeleştirmek, Iraklaştırmak gibi bir çaba vardır. O yüzden biz diyoruz ki ister DAEŞ, ister PKK, ister DHKP-C, ister YPG hiç fark etmez; insanın canına, malına kasteden bütün terör örgütlerin karşısındayız ifadelerini kullandı.

Biz bazıları gibi DAEŞ katliam yaptığında üzülen, PKK katliam yaptığında sevinenlerden değiliz diye vurgulayan Vali Yavuz, Bizim için terör örgütlerinin iyisi kötüsü yoktur. Terör örgütleri lanetlenmesi gereken alçak yapılardır. İşte bugün bir daha 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile diyoruz ki boşuna denemeyin, bu topraklara gelirsiniz, geldiğiniz gibi gidersiniz. O yüzden de bu milletteki şuur, Malazgirt ruhu asla bitmemiştir, bitmeyecektir. O yüzden merak etmeyin bu vatan emin ellerde ve biz bu topraklarda kıyamete kadar hür ve özgür yaşayacağız şeklinde konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN RESEPSİYON İPTAL EDİLDİ

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Şahin, Belediye Başkanı Feyat Asya valilik makamında tebrikleri kabul ettiler.

Öte yandan son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşların mukaddes hatıralarına duyulan saygıdan dolayı Zafer Bayramının 94. yıldönümü resepsiyonu iptal edildiği bildirildi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri