Skip to main content

Zafer Çağlayan Muş TSO’yu Ziyaret Etti

Muş Haber Fotoğrafı

Ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan ir dizi gezi ve ziyaretlerle katılmak üzere Muş’a geldi. Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetimini tebrik ettikten sonra M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda FETÖ’ye ve faiz lobisine yüklenen Çağlayan, en büyük teröristin ise Amerika olduğunu sert sözlerle dile getirdi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Talip Devrim, Zafer Çağlayan’ın geçmişten günümüze Muş’a çok önemli katkılar sağladığını ifade ederek, Muş’un evladına, değerine sahip çıkması gerektiğinin de altını çizdi. Devrim, kısa bir süre önce göreve seçildikten sonra büyük bir borçla karşılaştıklarını ve bu borcun altından çıkamayacak durumda olduklarını belirterek, “Sayın Bakanım Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 8 milyon TL borcu var. Evet, geçmiş yönetimdeki arkadaşlarımız güzel bir bina yapmışlar. Ama bu borcun altından kalkmak için sizlerden destek istiyoruz” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, “Sayın Bakanım, milletvekilim, Adalet ve Kalkınma Partisi il ve ilçe Başkanlarım, Muş Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanım, Meclis Üyeleri, çok kıymetli hanımefendiler, beyefendiler ve Basınımızın güzide temsilcileri, hepiniz odamıza hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı.
Koç, “Kıymetli misafirler, bildiğiniz üzre,1 Nisanda yapılan, Oda organ seçimler, biraz uzun ve bir o kadar da sancılı geçse de Allah’ın izni ve anlımızın akıyla muvaffak olmayı başardık! Bu dönemde bizi tercih eden üyelerimize, teşekkür edip, tercihini bizden yana kullanmayan üyelerimize de kendi eksikliğimiz olarak gördüğümüzü ve katılımlarından dolayı da ayrıca teşekkür ettik” diye konuştu.
MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç daha sonra şunları söyledi: “Değerli misafirler, bizler Türkiye’nin en demokratik sivil toplum örgütüyüz: Çünkü kişinin diline, dinine, ırkına, etnik kökenine bakmaksızın, herkese eşit mesafede olduğumuzu ve kapımızın her daim açık olduğunu da hassasiyetle belirtmek isterim. Ancak; Devletimize olan sadakatimizden ödün vermeden, Ülkemizin birlik ve beraberliğine, ekonomisine, ticaretine, zarar verecek olan, art niyetli kişilere ve oluşumlara da kayıtsız kalmayacağımızı bilmenizi isterim. Bizler oda yönetimine geldiğimiz tarih itibari ile katıldığımız bütün toplantılarda, bu güne kadar ne konuşulmuş, ne söylenmiş ise de, tüm bunların üzerine çizgi çektiğimizi ve bu saatten itibaren bütün Sivil toplum örgütlerine, Siyasi partilere, Kamu kurum ve kuruluşlarına, Muş için birlik olma çağrısında bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Sevgili misafirler, 1 Nisan’daki seçim sürecinde, ilgi ve alakasını bize hissettiren nevi şahsına münhasır kişiliği ile bildiğimiz, Saygıdeğer Büyüğümüz Sayın Zafer Çağlayan’a Teveccühlerin den dolayı, Memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim, huzurunuzda kendisine, Muş ticaret ve sanayi odası adına ve şahsım adına saygılarımızı sunar, teşekkür ederiz”.
Türkiye’nin dört bir tarafında yapılan yatırımlarla sayesinde Türkiye’nin gün geçtikçe ilerlediğini ve Muş’un da hak ettiği yere doğru bir ilerleme içerisinde olduğunu kaydeden AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, yatırımlar ve projeler sayesinde ülke olarak büyük bir kalkınma hamlesi içerisinde olduklarını belirtti.
Muş’ta son yıllarda yapılan yatırımlardan da kısaca söz eden Şimşek, Karasu Islah Projesi, Murat Havzası, Alparslan II barajı, sağlık ve eğitim yatırımları, yol ve içme suyu çalışmaları sayesinde vatandaşların artık daha modern bir yaşam sürdürdüğünü sözlerle ekleyen Şimşek, “sağlık ve eğitim gibi konular eskiden beri önceliğimizdir. Hasta vatandaşlarımıza kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak bizim boynumuzun borcudur. Bir taraftan donanımlı sağlıklı kuruluşları oluştururken bir taraftan da doktor atamalarına ağırlık veriyoruz. Eğitim de aynı şekilde hassasiyet gösterdiğimiz konuların başında yer almaktadır. Çocuklarımızın en güzel şartlarda eğitim almalarını sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Derslik sorununu asgariye indirirken öğretmen atamasında da Muş’a neredeyse tüm illerden daha fazla atama yapmayı başardık. Alparslan II Barajı’nda çalışmalara biliyorsunuz ara verilmişti. Şimdi kaldığı yerden devam ediyor. Bir bütün olarak baktığımızda Muş’ta hakikaten güzel işlerin olduğunu görüyoruz. Bugün burada bizlerle bir araya gelen Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan’a da ayrıca teşekkür ediyor, katılımcıları saygıyla selamlıyorum” dedi.
Son olarak kürsüye gelen Ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan 17/25 Aralık operasyonlarına ve sonrasına değindi. Hedefte Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu altını çizerek anlatan Çağlayan, bu büyük kumpasın mimarının ise FETÖ ile Amerika olduğunu söyledi. Teröristlerin kumpaslarla istediklerini elde edemeyince darbeyle Türkiye’yi ele geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Çağlayan, “teröristler Türk Milletinin böyle bir duruş sergileyeceğini hesap etmemişti. Emperyalist Amerika’nın ve taşeronlarının oyunları tutmayacak. Şerefsiz, alçak FETÖ’nün gerçek yüzü ortaya çıktı. İnsanları nasıl aldattığını, nasıl kandırdığını, nasıl oyuna getirdiğini herkes gördü” dedi.
FETÖ’nün ve faiz lobisinin ayağına bastığını kaydeden Çağlayan, “Amerika’da benim hakkımda tutuklama kararı çıkarmışlar. Sıkıysa gelsinler burada tutuklasınlar. Amerika kendi ekonomisini düşünecek, kendi çıkarlarını düşünecek biz Türkiye’nin ekonomisini düşünmeyeceğiz öyle mi? Böyle bir dünya var mı? Türkiye’nin ekonomisi için, Türkiye’nin çıkarları için ne gerekiyorsa onu yaptık. Yine olursa yine yaparız. Onların istediği Türkiye IMF’den borç alsın, yatırım yapmasın, gelişmesin, kalkınmasın, büyümesin. Sizin o istediğiniz Türkiye artık yok. Yeni Türkiye’nin büyümesini, engelleyemeyeceksiniz. FETÖ’nünde ağa babasının da derdi budur. Türkiye’nin yatırımlarla ekonomisini büyüterek ilerlemesini hazmedemiyorlar. FETÖ benim namus davamdır, kan davamdır” diye konuştu.
24 Haziran’daki seçimlerinde önemine değinen Çağlayan, Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen emperyalistlerin içerideki taşeronlarına da dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Seçim kampanyasını yürütenlerin yıkarız, kaldırırız, kapatırız söyleminin asıl niyetlerini gün yüzüne çıkardığını belirten Çağlayan, “Yeni sistemle birlikte Türkiye’nin daha hızlı gelişeceğini ve daha hızlı büyüyeceğini herkes biliyor. Amaçları AK Parti’ye ve dolayısıyla Erdoğan’a zarar vermektir. Erdoğan aynı zamanda ümmetin umudur, mazlumun umudur, bize düşen 24 Haziran’da kadar kapı kapı çalışmaktır. Bu seçimden zaferle çıkmak için var gücümüzle çalışacağız. Salı gününe kadar Muş’un çeşitli bölgelerinde ve ilçelerinde olacağım. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

FıratDemir

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri