Belediye meydanı ve PTT güzergahında sık sık görülmeye başlayan seyyar satıcıları takibe alan Zabıta Ekipleri, kent genelinde denetimlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Öte yandan işgal edilen kaldırımların da yaya kullanımına açılması için sürdürülen çalışmalar kapsamında esnaflarda uyarılıyor.
Belediye Zabıta Ekipleri seyyar satıcılara göz açtırmıyor. Kaldırım ve yolları işgal eden işportacılara karşı harekete geçen ekipler, uyarıları dikkate almayan seyyar satıcıların tezgahlarına el koyuyor. İşportacılara yönelik olarak yapılan çalışmaların kaldırım işgali yapan esnaflara da yapıldığı gözlendi.
Son dönemlerde kentte artan seyyar satıcı sayısı belediye zabıta ekiplerini harekete geçirdi. Her yıl yaz mevsiminde artan seyyar satıcı sayısı bu yıl ki, yaz mevsiminde de ciddi oranda artınca harekete geçen zabıta ekiplerinin, satıcıların mallarına ve arabalarına el koyacağı bildirildi.
Belediyenin kent içerisinde nizam ve intizamını zabıta ekiplerinin sağladığını kaydeden Belediye Başkanı Necmettin Dede, vatandaşın şikâyetlerini dikkate alıp çevredeki olaylara anında müdahale etmeleri gerektiğini vurguladı.
Özellikle seyyar satıcılar ve dilenciler konusunda çok hassas davranılması gerektiğini ifade eden Dede, kaldırımların da işgal edilmemesi için sıkı denetimlerin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
Kahvehanelerin, çay ocaklarının kaldırımları işgal etmemesi için uyarılarda bulunan Dede, kaldırımlarım çay ocakları tarafından kesinlikle işgal edilmemesi gerektiğini ve vatandaşın kaldırımları rahatlıkla kullanması için denetimlerin sıklaştırılmasını istedi.
Belediye Başkanı Necmettin Dede, “belediyede görevli olan personel her şeyden önce kuruma yakışmalıdır. Çarşı da pazarda gezip dolaştığı zaman belediye personeline yakışacak ciddiyet ve disiplin içerisinde hareket etmelidir. Vatandaşlardan gelen tenkitleri dikkate alıp anında müdahale etmelidir. Gerek kaldırımların işgal edilmesi, gerek seyyar satıcıların kentte kol gezmesi ve gerekse de çevre illerden gelen dilenciler sorununa kesinlikle müsaade edilmemelidir. Yaz mevsiminde vatandaşlar haliyle kaldırımlarda, çarşı pazarda dolaşacak. Onların daha rahat ve huzurlu bir şekilde nezih bir kentte yaşamalarını sağlamak bizim asli görevimizdir. Çevredeki çöplerin anından alınması, esnafların işyerleri güzergâhında gelişigüzel çöp boşaltmaları her ne koşulda olursa olsun engellenmelidir. Ana ve ara sokaklarda sürekli devriye ekiplerinin gezip inceleme ve tetkiklerini sürdürmesi gerekir. Personelimin bugüne kadar göstermiş olduğu başarılı çalışmasını bugünden sonra katlayarak vatandaşa daha fazla hizmet etmesini bekliyorum. Dün olduğu gibi bugünde bu sorumluluk ve görevin altından alınlarının akıyla çıkacaklarına inanıyorum” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi


