Skip to main content

Yolda mahsur kalanlar kurtarıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş-Kulp-Diyarbakır yolunda çığ düşmesi sonucu mahsur kalanlar kurtarıldı.
Muş’ta iki gündür aralıklarla yağan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Diyarbakır il sınırı Kulp bölgesine yakın bir yerde çığ düşmesi sonucu yolda kalan araçları kurtarmak için Karayolları Muş Şubesi Karla Mücadele ekipleri harekete geçti. 3 saatlik çalışmanın ardından mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Karayolları çalışanları, yolda kalanların genellikle zincirsiz yola çıkanlar olduğunu belirterek, sürekli uyarılarda bulunmalarına rağmen herhangi bir gelişme olmamasından yakındı.

Karayolları Muş Şubesi Karla Mücadele ekibi çalışanlarından Aziz Tavli, zincir takan araçların yolda mahsur kalmadıklarını ifade ederek, “Ben 35 yıldır burada çalışıyorum. Yolda kalanlar genelde zincir takmayanlar. Sürekli uyarılarda bulunuyoruz ancak bu yönde değişen bir şey olmadı. Bu insanların hayatı tehlikeye giriyor. Bir can çok önemlidir. Bunun için araçların zincirsiz yola çıkmamalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Çığ düşmesi sonucu Diyarbakır il sınırında kalan araçları kurtarmak için takviye araçların bölgeye gönderildiğini belirten Tavli, “Çalışmalarımız saat 02.00’den beri devim ediyor. Araçların Diyarbakır sınırında mahsur kaldığını duyunca takviye çalışma aracı istedik. 5 araba, bir greyder, bir savurma aracı ile çalışmaları yoğunlaştırdık. 5 yerde çığ düşmüştü. 10 araç yolda kalmıştı. Bunları kurtardık.” şeklinde konuştu.

100 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
Kar yağışından dolayı iki gün önce bütün köy yolları kapanmıştı. İki günlük süre içinde Özel İdare karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu birçok köy yolu ulaşıma açıldı. Ancak 100 köye ulaşım sağlanamadığı belirtildi.
Öte yandan şehir merkezinde Muş Belediyesinin karla mücadele ekipleri karla mücadelesini sürdürüyor.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri