Skip to main content

Yılmaz; halen demokratik bir ülke değiliz

Muş Haber Fotoğrafı

Ak Parti Muş Milletvekili Dr. Medeni Yılmaz Muş’ta. Türkiye’nin gündemi ile ilgili başlıklar halinde açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “ne olursa olsun hakkaniyetten şaşmamız lazım” diye konuştu. Yılmaz ayrıca, Gündemimizde Anayasa değişikliği var. Bunun öncesinde Gazze olayı var. Bunlardan sonra Muşumuz sorunları için tartışacağız. Farklı düşüncelerden fikir alışverişinde bulunacağız. Herkesin fikrine saygı göstermek zorundayız. Bizim yaradılışımızda bu var. Bazı şeyleri de doğru koymamız lazım. Hakkaniyetten şaşmamamız lazım” altını çizdi.
Ak Partinin 2002 yılından bu yana Demokratik bir ülke olması için büyük çaba gösterdiklerini söyleyen Muş Milletvekili Medeni yılmaz, “Maalesef biz halen demokratik bir ülke değiliz. Ve olamadık. Demokratikleşmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ak Parti hükümetiyle 2002 yılından beri demokratikleşmede çok büyük mesafeleri geride bıraktık. Daha gitmemiz gereken çok yol ve yapmamız gereken çok şey var. Seracettin ile Sırrı beyin söyledikleri birçok konuya katılıyorum. Doğrudur, bunların olması gerekiyor. Ama takdir ederseniz ki, Türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye’de çok kalıplaşmış bir yapı var. Bugün Ergenekon olayını Türkiye tartışıyorsa ve Ergenekon’un derinliklerini halen birçoğumuz bilmiyorsak, bu konuda yargılanmamın da ne kadar zor olduğunu ve ne kadar meşakkatli olduğunu içinden çıkılmaz bir halde olunduğunu görüyorsak yani bir Erzincan dosyasını şu anda yargılayamıyoruz. Yargıtay dosyayı istiyor, dosya bir Diyarbakır’a gidiyor bir İstanbul’a gidiyor, dolaştırılıyor. Türkiye’de ki yargı sisteminde sıkıntı var. Evet, Erzincan’da 3. Kolordu Komutanından Sırrı bey az evvel bahsini etti. Bu 3. Kolordu Komutanı mahkemeye bile gitmiyor, bu konuda sıkıntılar var” şeklinde konuştu.
“DAHA ÇOK KİTAP OKUMAMIZ LAZIM”
Milletvekillerinin dokunmazlığı ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz şunları söyledi, “Şimdi biz burada dokunmazlık ve partileri tartışırsak bizim daha çok kitap okumamız lazım. Şimdi sadece tekliflerimizi yargılayıp sorgularsak kendi tekliflerimizi yarın oy sandığında rahatlıkla değiştirebiliriz. Ama siz biliyor musunuz bir Vali, Vali olduktan sonra ölene kadar lakabı vali olarak kalır. Ve yargılanacağı yer yargı taydır. Normal bir mahkemede yargılanamaz. Onunda ayrı bir dokunmazlığı var. Peki, nerede demokrasi? Nerede sizin seçtiğiniz insanlar? Her şeyi Milletvekileri’nden bekliyoruz. Doğrudur ama sahip çıkmamız gerekiyor. Eğer biz sizin adınıza oradaysak veya toplum adına oradaysak ve toplumun sorunlarını çözmek için böyle bir ağır yük omuzlamışsak o zaman müsaade edin de bir memur kadar Milletvekilleri’nin de dokunmazlığı olsun. Bu Milletvekillerine verilen özel bir hak değildir. Toplum adına verilen özel bir haktır. Hepimizin ve demokrasinin adına yapılan bir uygulamadır”         diye konuştu.
  Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri