Skip to main content

Yıldırım’dan soru önergesi

Muş Haber Fotoğrafı

Milletvekili Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle vermiş olduğu soru önergesinde katılmış oldukları kitlesel organizasyonlarda, herhangi bir taşkınlık ve olumsuzluk olmamasına rağmen polisin müdahalede bulunulduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; Demokratik bir hukuk sisteminde vatandaşlar arasında herhangi bir ayrım gözetilmeksizin kuralların uygulanması en temel ilkelerdendir. Koalisyon veya tek başına iktidar farkı gözetilmeksizin demokrasi çerçevesinde şekillenmiş hukuk kurallarının kendi menfaatleri çerçevesinde ihlal etmemesi demokrasiye bağlılığın turnusol kâğıdı sayılır.

Milletvekili seçilmemden sonra birçok yerde halk toplantılarına ve miting organizasyonlarına diğer milletvekili arkadaşlarım ile veya yalnız katıldım. Muş, Silvan, Kızıltepe, Nusaybin, Diyarbakır ve İstanbulda katıldığımız tüm kitlesel organizasyonlarımızda, herhangi bir taşkınlık ve olumsuzluk olmamasına rağmen polis tarafından dağılan kitleye gaz ve tazyikli su ile müdahalelerde bulunulmuştur. Bu müdahaleler neticesinde sadece etkinliklerimize katılan değil, o esnada orada bulunan çocuk, yaşlı,hasta yurttaşlarımızda etkilenmektedir. Bu çok açık bir şekilde demokratik zeminde siyasal çalışmalarını sürdüren partimizi kriminalize etme girişimidir.

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri KanunununKanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri başlıklı 23. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) bendinde belirtilen hiçbir olumsuz durum gelişmemiş olmasına rağmen kitlelerimizin dağılması için güvenlik güçleri müdahalelerde bulunmuştur.

Açık bir şekilde iktidar, kendi partisinden olmayan vatandaşları güvenlik güçleri ve farklı organları usulsüz bir şekilde kullanarak demokrasinin temel kriterlerini bir tarafa bırakıp yönetimi kendi belirlediği rejim inşası için kullanmaktadır.

Partimize dönük bu kriminalize girişimlerinin sebeplerini öğrenmek için bazı soruların cevaplanması elzem olmuştur. Bu bağlamda;

1. 7 Haziran seçimlerinden günümüze kadar geçen süre içinde HDPnin organize ettiği miting veya halk buluşmalarında kaç defa gaz, cop ve tazyikli su ile müdahalede bulunulmuştur? Bu müdahalelerde kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınanlardan kaçı tutuklanmıştır?

2. 7 Haziran seçimlerinden günümüze kadar geçen süre içinde toplam kullanılan gaz miktarı nedir? TOMAlardan kaç ton su sıkılmıştır?

3. 7 Haziran seçimlerinden günümüze kadar geçen süre içinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 23. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) bendini ihlal eden kaç eylem gerçekleşmiştir? Belirtilen yasayı ihlal etmeyen toplantılarda da kitleyi dağıtmak için gaz veya tazyikli su kullanılmış mıdır? Kullanılmış ise sebebi nedir?

4. Partimizin düzenlediği organizasyonlarda vatandaşlara herhangi bir uyarı yapılmadan gaz ve tazyikli su sıkılmasının amacı nedir?

5. Kamera vb. farklı teknikler kullanarak varsa şüphelileri yakalamak yerine dağıtma yönteminin tercih edilmesi merkezi bir karar mıdır? Merkezi bir karar ise bu uygulamanın yasal dayanağı var mıdır? Yereldeki birimler veya o sırada bulunan yetkili kişilerin kararı ise bu uygulamaya dair bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise nedeni nedir?

6. 20 Mayıs 2016 ile 5 Haziran 2016 tarihleri arasında partimizin düzenlemek istediğihalk buluşmalarına valilikler tarafından yasak konulmasının nedeni nedir?

7. Partimizin vatandaşlar ile buluşmasından nasıl bir çekince duymaktasınız?

8. AKPnin düzenlediği herhangi bir miting veya kitlesel buluşmada gaz ve tazyikli su kullanımı ile kitlenin dağıtılması gibi metotlar kullanılmış mıdır?

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri