Skip to main content

Yetimler bizim baş tacımızdır

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediyesi, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla gelenek haline getirdiği iftar programının bu yıl üçüncüsünü düzenledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı kararla ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olarak kabul edilmesi münasebetiyle Muş Belediyesi, çocuk evlerinde ve koruyucu ailelerin yanında yaklaşık 300 çocuğa iftar yemeği vererek unutulmadıklarını hatırlattı.

Öğretmenevinde düzenlenen iftar yemeğine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü (MŞÜ) Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen iftar programda Başkan Asya, misafirlerini tek tek ağırladı. Kuran-i Kerim tilavetiyle başlayan programda Muş Belediyesinin tanıtım filmi gösterime sunuldu.

Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Asya, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfının (İHH) önerisiyle İslam İşbirliği Teşkilatının aldığı kararla 2014 yılından beri Ramazan ayının 15. günü Dünya Yetimler Günü olarak kutlanmaktadır. Göreve başladığımız yıl uygulanan bu günü kardeşlerimizle beraber geçirdik. Allaha şükürler olsun ki üçüncü yılımızda da bu geleneğimizi sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile bugünkü iftar soframıza teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunarım dedi.

Yetimler bizim baş tacımızdır diyen Başkan Asya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Çünkü bizler yetim bir peygamberin ümmeti olmaktan hep şeref duyduk. Onun buyurduğu şekilde sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Bugün bir Belediye Başkanı olmanın yanı sıra bir insan olarak, özellikle bir Müslüman olarak sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve sizlerle beraber olmak bizim boynumuzun borcudur. Sizler Allahın emanetisiniz. Bu emanete sahip çıkmak da bizim görevimizdir. Sadece bir gün hatırlanmadığınızı ve kimsesiz olmadığınızı belirtmek istiyorum. Siz isteyin biz size abi olalım, siz isteyin biz size kardeş olalım, siz isteyin biz size yoldaş olalım. Yeter ki mutlu olun. Sizler için her şeyi yapmaya hazırız. Yetim bir peygamberin ümmeti olarak, dinimizin yetime ayrı bir önem vermesi hasebiyle bu kardeşlerimizin anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstererek, onları şefkat ve merhametten mahrum bırakmamaya toplum olarak dikkat etmeliyiz. Çeşitli sebeplerle yetim kalan kardeşlerimizi sahiplenerek geleceklerine ışık tutmalıyız. Özellikle içinde bulunduğumuz manevi iklimin verdiği hoşgörü ile yetimlere gereken önemi vermeliyiz. Öyle ki yetim başı okşamanın, onları biraz da olsa tebessüm ettirmenin sevabının büyük olduğu bir inancın mensuplarıyız. Bu vesileyle dünyanın tüm çocuklarının anne ve babaları ile büyüyebilecekleri bir yer olmasını Yüce Allahtan niyaz eder, yetim yavrularımızın sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayata kavuşmalarını temenni ederim. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Dünya Yetimler Günü iftar programına katılarak bizleri onurlandırdığınız için sizlere de teşekkür ederim.

Yapılan konuşmanın ardından iftar programı sona erdi. Başkan Asya, katılımcıları uğurlarken, çocuklarla da yakından ilgilendi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri