Skip to main content

Yetim gülerse dünya güler

Muş Haber Fotoğrafı

Yetim Gülerse Dünya Güler sloganıyla, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muş Şubesi tarafından Berce Tarım İşletmesi’nde Muş Valiliği ve Muş Belediyesinin destekleri ile kimsesiz çocuklar için piknik ve uçurtma şenliği düzenlendi.

Düzenlenen şenliğe; Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sevgi evleri, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenlik, Kuran-i Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra açılış konuşması yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanı Hasan Konuşuk, Geçen yılda aynı etkinlikler düzenlediklerini ve bu yılda tekrardan bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Konuşuk İnşallah sizler ile bizler, bu etkinlikler ile bir araya gelerek aramızdaki bağları kuvvetlendiriyoruz. Çünkü bizler, Allahın bize buyurduğu, emri, Peygamberin sünnetini burada gerçekleştiriyoruz. Yetimin hamisi Allahtır. Bizde bu sebepten dolayı bizde Allahın üzerimize vazife olarak verdiği bu emri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün çocuklarımızla burada oynayacağız, uçurtma şenliği düzenleyeceğiz ve onlarla güzel bir gün geçireceğiz. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum dedi.

Konuşukun konuşmasının sonrasında bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan ise Belediye Başkanı Feyat Asyanın programlarından dolayı il dışında olduğunu ve katılımcılara selam gönderdiğini belirterek şunları söyledi: Toplumumuzun temel unsurlarından biri olan geleceğimizin teminatı çocuklarla birlikte böyle bir şenliğe katılmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Çeşitli nedenlerle sevgi evleri çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan evlatlarımız için bu imkanı sağlayan tüm kurum, kuruluş ve şahıslara şükranlarımı sunuyorum. Evlerde veya yurtlarda kalan kardeşlerimiz için böyle bir imkanı sağlamak takdire şayandır. Çocukların gönüllerince eğleneceklerini umut ederek, kimsesiz olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. Bugün bir kardeş, bir abi, bir baba olarak yanlarında olduğumuz gibi bundan sonra da hizmetlerinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bugün bizler de onların sayesinde iş hayatımızdaki yorgunluğu atmış olacağız. Çocukluğumuzu dışa vurarak hep beraber eğleneceğiz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Muş Belediyesi olarak bu evlatlarımızın mutluluğu için ne gerekiyorsa yapacağımızı belirtmek isterim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sorumluluk bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz. Allahın izniyle biz onların kimsesi ve umut ışığı olacağız. Konuşmamın başında söylediğim gibi böylesine hayırlı bir iş için emek veren herkese teşekkür eder, saygılar sunarım diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrasında, Yetim Gülerse, Dünya Güler başlığı altında piknik ve uçurtma şenliğine geçildi. Çocukların büyük bir sevinçle zaman geçirdiği, palyaçolarında yer aldığı etkinlik, yemek ikramıyla devam etti. Yemek ikramı sonrasında, çocuklar başta olmak üzere katılımcılara uçurtma dağıtılırken, Muş Belediyesi yetkilileri tarafından çocuklara futbol topu dağıtımı yapıldı. Top ve uçurtmalarını alan çocuklar, katılımcılar ile birlikte boş alanda uçurtma uçurmanın ve top oynamanın zevkini çıkardı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri