Skip to main content

Yerel medya Muş`ta buluştu

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, TGC Başkanı Orhan Erinç, TGC Yönetim Kurulu üyeleri, kamu kurum amirleri ile Muş, Ağrı, Van, Bingöl, Bitlis, Erzurum ve Kahramanmaraş’ta görev yapan gazeteciler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Muş Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Emrullah Özbey, gazeteciliğin ve yerel medyanın önemine dikkat çekti.

TGC Başkanı Orhan Erinç ise medyanın yerel, Yaygın ve bölgesel gibi sınıflara ayrıldığını ama gazetecilikte böyle bir sınıflandırmanın olmadığını söyledi. Gazeteciliğin uluslar arası kurulları olan her yerde aynı koşullarla yapılan bir meslek olduğunu ifade eden Orhan Erinç; “O açıdan yerel medya var ama yerel gazetecilik yok. Bu da bizim meslek içi seminerlerdeki göz önüne aldığımız noktalardan birini oluşturuyor. Türkiye’de yerel medya ne yazık ki üvey evlat muamelesi görmekten bir türlü kurtulamıyor. Siyasetçilerimizin yaptığı açıklamalar yaşama geçmiyor, sözde kalıyor. Burada bir kez daha yerel medyaya en azından bu Seçim döneminde siyasal partilerimizin getirecekleri yenilikleri, destekleri açıklamalarını beklediğimizi vurgulamak istiyorum. ” dedi.

“BEYİNLERDEKİ HABERİ TEKZİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç da seminerin Muş’ta düzenlenmesinden mutlu olduğunu kaydetti. Demokrasinin daha iyi oturması, daha iyi bir yönetim ve kaynakların çok daha etkin kullanılması konusunda medyanın önemli bir denge unsuru olduğunu vurgulayan Rektör İnanç şöyle konuştu:

“Medya tüm kanatlarıyla, gazetecilikten, televizyondan bütün boyutlarıyla olmazsa olmaz dediğimiz unsurları kendi bünyesinde bulundurması gerekiyor. Sorumlu bir medya, tarafsız bir medya olmalıdır. Haber ilk yapıldığı zaman beyinlerde yer edinir. Siz ne kadar tekzip yayınlarsanız yayınlayın beyinlerde tekzip mümkün değildir. Dolayısıyla haber yapmadan önce yine o dört ayağa dikkat etmeliyiz. Medya bu bağlamda sorumlulukları ile haklarını dengede götüren bir anlayışın ülkemize çok daha katkı sağlayacağına inanıyorum. ”

Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa görev yaptığını dile getiren Muş Valisi Ali Çınar ise bölgeyi çok iyi bulduğunu belirtti. Muş’un ufkunun açık olduğunu ifade eden Vali Çınar; “Özellikle üniversitenin kurulmasıyla ilimizde akademik gelişmeler çok hızlı, özellikle kültürel ve entelektüel düzeyde büyük katkılar sunmaktadır. Belediyemizin, diğer kamu kurum ve kuruluşların çalışmaları, sanayicilerimizin üstün atılım gayretleri artık Muş’u Türkiye’mizde konuşulur hale getirmiştir. Bundan 3-4 yıl önceye kadar ihracatı olmayan bir ildi, ama artık ürün ihraç edecek hale gelmiştir. Şu anda bölgemizde bulunan çimento fabrikası bölgemizin en iyi fabrikasıdır ve yoğun talep vardır. Ayrıca iller genellikle sanayiler tekstille gelişirler. Muş iplikten hemen sonra hazır giyim, sanayisinde gelişme göstermektedir. Giyim firmalarımız büyük markalara ürün dikmektedirler. Bu ilimiz adına güzel bir gelişmedir. Siz basın mensupları, burada bulunduğunuz süre içinde Muş’un gelişimini sizler de görür ve bunu ülkemize aktarırsınız. ” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkanlığını Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz’ın yaptığı ilk oturumda Milliyet gazetesi yazarı Nail Güreli, ‘Yeni Medya Üzerine Düşünceler’, Hürriyet gazetesi yazarı Tufan Türenç, ‘Medya ve Siyaset’, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, ‘Gazetecilerin Örgütlenmesinde Son Durum’ konularında sunum yaptı.

İkinci oturumda ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Av. Gökhan Küçük, ‘Gazetecilerin Hak ve Sorumlulukları’ ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu ise ‘Gazeteci Bakışından Medya Okur Yazarlığı’ konularını aktaracak. Oturumu Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mustafa Söylemez yönetecek.

Seminerin ikinci günündeki son oturum, Muş Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Tunç’un yöneteceği toplantıyla devam edecek. Bu bölümde Dünya gazetesinden Taylan Erten ‘Yerel Basında Ekonomi Haberciliği’ ve Tümer Argın ‘Yerel medyada Planlama ve Görsellik’ konusunu hem teorik hem de uygulamalı olarak aktaracak. Seminer, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç’in değerlendirme konuşması ve sertifika töreni ile sona erecek. 

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri