Skip to main content

Yenilikler farkedilecek.

Muş Haber Fotoğrafı

Yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya gelen Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, vatandaşların huzur ve refahı için bir takım yenilikler yapacaklarını ve bunun kısa sürede fark edileceğini söyledi.

Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert dün sabah kahvaltısında yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya geldi. Polis evinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Mert, “Halkın huzuru ve refahı için yeni düzenlemeler yapacağız” dedi.

Emniyet Müdürü Yardımcıları Güner Engüdar, Serhat Kırdas, Mustafa Zengindemir ve Emniyet Amirleri ile birlikte kahvaltılı toplantıya katılan Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, 2006-2007 v e20008 yılının Ocak ayındaki istatistiklerle ilgili bilgiler verdi. İl genelinde asayiş ve trafik konularında yeniliklerin olacağını kaydeden Mert, yeni düzenlemelerin fark edileceğini söyledi.

Bir süre önce göreve başlayan Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, ilk basın toplantısını dün sabah yaptı. Polis evinde düzenlenen sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen Mert, halkın huzurlu bir şekilde yaşaması için yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

“SOKAK ÇOCUKLARINI SUÇTAN UZAKLAŞTIRACAĞIZ”
Sokak çocuklarının suçtan uzaklaştırılması için mücadele edeceklerini kaydeden Mert, çocukların 2006 yılında 118 olaya karıştığını, 2007 yılında 126 olaya karıştığını ve 2008 yılının Ocak ayında ise 21 olaya karıştığını söyledi. Suça sürüklenen çocuk sayısının 2006 yılında 180, 2007 yılında ise 228 olduğunu belirten Mert, 2008 yılının Ocak ayında ise 29 olaya çocukların sürüklendiğini belirtti.

Sokak çocukları için de değişik faaliyetler yapacaklarını kaydeden Emniyet Müdürü Mert; “Genelde dışarıda kalan çocuklarımız var ve bunlarla ilgili de bir suçla mücadele konusunda faaliyetlerimiz var, yani onları suçtan uzak tutmağa yönelik faaliyetlerimiz var, bir de suç işledikleri zaman yakalama anlamında faaliyetlerimiz var. Mesela 2006 yılında faili meçhul olayların çoğu bu tip çocuklarımızın katılmış olduğu suçlar. Bunları çok basit suçlar, eskiden her şeye bir suç numarası verilmiyordu, şimdi ne geliyorsa ona suç numarası veriyoruz. Rakamlarda 2007 yılı içerisinde sanki bir artış varmış gibi görünüyor, halbuki genel anlamda bir artış yok. Ama sokak çocuklarına nasıl sahip çıkabiliriz. Çocukları suçlu olarak biz değerlendirmiyoruz, hatta bunları bir hasta olarak, bir rahatsızlık olarak değerlendiriyoruz ve buna göre nasıl bir faaliyet içerisinde olabiliriz. Onunla ilgili gerek Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile irtibat kurmak suretiyle gerekse bizim kendi faaliyetlerimiz olacak” diye konuştu.

“DEĞİŞİKLİKLERİ FARK EDECEKSİNİZ”
Emniyet müdür yardımcıları ve birim amirlerinin de katıldığı toplantıda konuşun Mert, “Engelli vatandaşlarımızı da kapsayacak bazı düzenlemeler yapılacağız Bu kararlar içerisinde engelliler için özellikle bankalar caddesinde iki tane, Hükümet Konağı civarında da iki tane engelli park yeri yapılacak. Yani önümüzdeki iki ay içerisinde bu değişiklikleri göreceksiniz. Belediyemizin de desteğiyle bir takım değişikleri yapmak üzere il trafik komisyonunda radikal kararlar alınacak. Kararlar hakkında bir sonraki toplantıda açıklama yaparız. Şu anda bunlar bizim tekliflerimiz, tabi ne kadarının hayata geçeceği belli olmaz. Biz çaba gösteriyoruz. İstanbul’da ne varsa Muş’ta da aynısı olmalı, Muş’taki insanlarımız bunların daha fazlasına layıktır. Ama insan görmeden bir şeyi talep edemez, buradaki insanımız burada gördüklerini talep ediyor. Daha ileri imkanları, daha güzel imkanları gördükçe belki zaman içerisinde her değişim biraz sıkıntı yaratacaktır ama mutlaka daha güzel düzenlemeler olacak, bunu zaman içerisinde göreceğiz” dedi. Muşun Sesi Gazetesi

 NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri