Skip to main content

Yavuz’un teröre tepkisi

Muş Haber Fotoğrafı

Hasköy İlçe Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Jandarma Yüzbaşı Vedat Gül ve Belediye Başkanı Mürsel Özen tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, ilk olarak kaymakamlığa geçti. Burada bir açıklama yapan Vali Yavuz, terör örgütü yandaşlarının yalan haberle devletin insanları öldürdüğü algısı oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Sur, Nusaybin, Cizre ve Silopiden vatandaşların terör örgütünden kaçarak batı illerine göç etmek zorunda kaldığını anlatan Vali Yavuz, şöyle konuştu: Dikkat ederseniz Surda, Nusaybinde, Cizre ve Silopide insanlar terör örgütünün kazdığı hendekleri aşarak ülkemizin batısına kaçıyor. Teröristler ise devletin insanları katlettiğini söylüyor. Eğer biz vatandaşları katletsek Diyarbakırdan niye Mersine, Adanaya kaçsın insanlar, niye Eskişehire, İzmire, İstanbula kaçsın? Yani bunun gerçekle ilgisi olabilir mi? Tersi bir güç olması lazım böyle bir durum varsa. İşte böyle birliğimize, beraberliğimize kast eden hainler, akıl almaz senaryo üretiyor, yalan haber oluşturuyor. Ama biz bin yıldır birlikte yaşamış, kıyamete kadar da birlikte yaşayacağız. Ortak kültüre, ortak inanca sahibiz.

BALKANLARI, KAFKASLARI, ORTA DOĞU VE AFRİKAYI KUCAKLIYORUZ

Allah bu coğrafyada kaderimizi birlikte yazmış, bu kaderi istesek de değiştiremeyiz diyen Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

O yüzden, bu ülkede yaşayan herkes aklını başına toplasın ve yüce Rabbimizin kaderine razı olmayı ve birbirinizi sevmeyi, ellerinden sımsıkı tutmayı, birbirimizi gönülden kucaklamayı nasip etsin. Aksi hal üzüntüden, keder, gözyaşı ve kandan başka bir şey getirmez. O yüzden milletlerin kaderleri bazen isteyip de değiştiremeyeceği kaderlerdir. Bu coğrafyanın kaderi budur. Dolayısıyla biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sadece 78 milyonu değil diğer coğrafyamızı kucaklıyoruz. Balkanları, Kafkasları, Orta Doğu ve Afrikayı kucaklıyoruz. Nerede bir mazlum varsa onun peşinden koşmaya, onların gözyaşlarını dindirmeye adayız. Bunun zor olduğunu, riskler taşıdığını hepimiz biliyoruz. Ama biliyoruz ki biz Allaha inanmış ve kendisini ona adamış bir neslin torunlarıyız.

Hasköyü örnek göstererek birlik beraberlik mesajları veren Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: Hasköyü çok farklı düşünüyoruz. Sizle beraber burada güzel şeyler yapmak istiyoruz. Çünkü biz artık maddi kaynak sorunu olan bir devlet değiliz. Maddi sorunları aşmış bir devletiz. Önemli olan önceliklerimizi iyi belirleyip, en iyi şekilde kısa zamanda hayata geçirmektir. Bunlardan bir tanesi işte hükümet konağı yapmak, bunları kısa zamanda hayata geçirmemiz gerekiyor. Çalışmayı bir an önce bitirip uygun yerde hükümet konağı yapmamız gerekir. Bu karşılıksız sevginin tabi bizde oluşturduğu olumlu bir his var. Sizi bir kez daha tebrik ediyorum. Birliğinizin, beraberliğinizin daim olmasını diliyorum. Biz de devlet olarak elimizden ne gelirse her zaman yanınızdayız. Bugün birçok konuyu konuşacağız, neler yapmamız gerektiğini konuşacağız. Ama daha çok halkımızla uyuşmaya daha çok önem göstereceğiz.

BİZ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ADAYIZ

Cumhurbaşkanının liderliğinde vatandaşın sorunlarını çözmeye yönelik bir politika yürütüldüğünü hatırlatan Vali Yavuz, şunları söyledi:

Hepinizin bildiği gibi hak edenlere şefkatimizi, hak etmeyene kudretimizi göstereceğiz. Devlet sadece şefkatli olursa devlet olmaz. O yüzden namuslu, kanuna uyan, vatandaşlık görevlerini yerine getiren insanlarımıza devletin sonuna kadar şefkat elini, halkımızın huzurunu bozan, onların canına, malına kast eden, insanlarımızı hendeklerde intihar eden örgüt veya örgütlere karşı devletin kudret elini mutlaka göstereceğiz. Devlet olmak böyle bir şey, o yüzden halkımızın sağduyusuna, birlikte yaşama arzusuna, birlik ve beraberliğine sonuna kadar güveniyoruz. Biz zaten son 14 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiyede devletin ancak vatandaşı memnun ettiği, mutlu ettiği süreci, bunun sorunlarına çözüm ürettiği süreci, kıymetli olduğu politikasını belirledik. Bundan taviz vermeye niyetimizin yok. Biz vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye adayız. Vatandaşlarımızın sorununu çözeceğiz. Ama söylediğim gibi diğer taraftan kamu düzeninde asla taviz vermeyeceğiz. Kamu düzenini sağlamaya yönelik faaliyetlerimize şu veya bu şekilde bunu kötüye kullanan, kamu düzenini sağlamaya yönelik yaptığımız çalışmaları dezenformasyonla etkisiz hale getirenlere de asla fırsat vermeyeceğiz.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri