Skip to main content

Veli öğretmen buluşması

Muş Haber Fotoğrafı

Özel Muş Uğur Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim dönemi planlamalarını paylaşmak üzere sene başı veli toplantısını Muş Öğretmen Evi Konferans Salonunda yaptı. Kokteylin ardından, konuklarının ilgiyle izledikleri geçen yıl yapılan çalışmalar hakkında hazırlanan Uğurdan Kareler adlı sunum yapıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıya okul velisi olan Belediye Başkanı Sayın Feyat Asya da katıldı. Kokteylin ardından açılış konuşmasını Okul Müdürü Bekir Gülsarı yaptı.

Gülsarı konuşmasında, 2006 yılında Muşta Uğur Dershaneleri ile başlayan öğretim serüvenimiz sizlerin de bildiği üzere dershanelerin dönüşümü kapsamında geçen yıl okul olarak devam etmiştir. 10 yılı aşkın bir süredir daima hedefimiz, bu memleketin insanına hep daha iyi bir eğitim sistemi sunmak, yenilikçi, geleceği yöneten ve bilgiyi üreten nesiller yetiştirmek olmuştur dedi.

10 yıldır on binleri hayalleri ile buluşturduklarını belirten Gülsarı, Dershanecilikten okulculuğa geçerken tıpkı dershaneciliğe ilk girişimizde olduğu gibi birçok insan bunlar bu işi yapamaz, bu iş dershaneciliğe benzemez, daha ciddi bir iştir, profesyonellik ister dediler. Söylediklerinde kısmen de olsa haklıydılar. Haklı oldukları taraf bu iş gerçekten ciddiyet isteyen, profesyonellik isteyen bir işti. Ama yanıldıkları taraf ise bizim bu işi yapamayacağımızdı. Biraz önce izlemiş olduğumuz slaytlarda bunu çok net bir şekilde gördüğümüzü düşünüyorum. Çünkü biz işimizi ciddiye alan bir ekibiz. Velilerimizi ve öğrencilerimizi sadece bir parasal kaynak olarak görmüyoruz. Onların bizden bekledikleri eğitim ve öğretim faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştirmeli ve insanları bekledikleri ve ulaşmak istedikleri hedefe yönlendirmeliyiz diye konuştu.

Bu yıl LYSye giren 58 öğrencinin olduğunu kaydeden Gülsarı, Bu öğrencilerimizin 29 u hayal ettikleri üniversitelere yerleştiler. MF-1 ve MF-4 puan türlerinde il birincisi, TM puan türlerinin tamamında hem il birincisi hem il ikincisi okulumuz öğrencilerindendi. Aralarında 1 öğrencimiz Ankara Ünv. Tıp Fak. olmak üzere 5 öğrencimiz tıp fakültesine, 2 öğrencimiz Ankara Ünv. Hukuk Fak. olmak üzere 5 öğrencimiz hukuk fakültesine, ODTÜ mimarlık fakültesi bölümüne 1 öğrencimiz olmak üzere daha ifade edemediğim birçok öğrencimiz üniversitelere yerleştiler. Yani % 50 oranında bir yerleştirme oranımız var. Bu oran birçok okulda % 10-15 seviyelerindedir. Tabi bunun yanı sıra birçok öğrencimiz yerleşme sıralamasına sahipken daha iyi bir üniversiteyi daha iyi bir bölümü hedefledikleri için tercih vermediler. Tabi biz bu başarıyı yeterli görmüyoruz. Sizlerin takibi ve öğrencilerimizin çabasıyla bu yıl daha iyi başarılar elde etmeyi hedefliyoruz şeklinde konuştu.

EMANETİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR

Okul Müdürü Bekir Gülsarı daha sonra şunları söyledi: Sizler canınızdan çok sevdiğiniz evlatlarınızı bize emanet ediyorsunuz. Aldığımız sorumluluğun ve öneminin farkındayız. Emanetiniz sizin gözünüzde kıymetli olduğu gibi bizim içinde çok kıymetli. Bu nedenle bizden başarı bekleyen veli ve öğrencilerimizin umudunu boşa çıkarmamak adına hep daha iyi bir eğitim sistemini, hep daha iyi bir kadroyla sizlere sunmaya çalışıyoruz, çalışacağız. Kadromuzu bu yıl oluştururken öğrenciyle diyaloğu iyi olan, öğrencilerimizle ilgilenebilecek ve aynı zamanda akademik bilgisine oldukça güvendiğimiz deneyimli arkadaşlardan oluşturmaya özen gösterdik. Bu gün bu toplantımızda bu arkadaşlarımızı sizlere tanıtacağız. Sınıfların rehber öğretmenleri kimlerdir bu konu hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca işleyişte geçen yıldan ufak tefek farklılıklarımız var bunlar hakkında konuşacağız.

ÇOCUKLARIMIZ ARTIK HER TÜRLÜ BİLGİYE ÇOK DAHA KOLAY ULAŞABİLİYOR

Velilerimiz olarak sizlerden beklentimiz çocuklarınızla olan iletişiminizi arttırmanızdır. Çocuğunuzun her söylediğine kızan, onu hiçbir zaman haklı bulmayan ve hep ders çalışmasını söyleyen, çalışmasına rağmen öğrencisinin çalışmasını az bulan veli profilini artık bırakmamız lazım. Hep şunu söyleriz öğrencilerimize yemedim, yedirdim. Giymedim giydirdim. Bizim zamanımızda bu kadar imkanımız mı vardı. Mum ışığında ders çalışırdık. Diyerek kendi yaşadığımız sıkıntıları çocuklarımıza anlatıp onlara ellerindeki imkanların kıymetini bildirme zamanı geçti. Siz ne kadar bu konu üzerinde dursanız da o dönem artık bitti. Çocuklarımız artık her türlü bilgiye çok daha kolay ulaşabiliyor. Ama bir o kadar da sizin döneminizde olamayan farklı çeldiricilere sahipler. O yüzden onları anlayabilmek adına çocuğunuzla olan iletişim çok daha önemli hale geldi. Çünkü bambaşka iki çağın kişilikleri bir arada. Elbette sürtüşmeler çatışmalar çıkacaktır. Hele bir de lise çağında olan ve ergenlik karmaşasını yaşayan gençlerden bahsediyoruz. O yüzden aslında veliler olarak bizlerin işi bir kat daha zorlaşıyor.

Sözü daha fazla uzatmak ve sizleri sıkmak istemiyorum. Bu sorunları sizlerle beraber aşacağız. Bu sorunların aşılmasında okul rehberlik servisimiz daima sizlerin yanında olacaktır. Bu nedenle işleyişin daha sağlıklı yürüyebilmesi ve gençlerimizin beklediğimiz başarıları gösterebilmesi adına hem bizlerle hem de gençlerimizle olan diyaloğumuzu arttırmamız gerekmektedir. Bu vesileyle tekrardan hepimizin eğitim öğretim yılını kutlar başarılı bir yıl geçirmemizi diliyorum. Hepiniz programımıza tekrar Hoş geldiniz şeref verdiniz.

OKULUN KURALLARI VE İŞLEYİŞİ

Açılış konuşmasının ardından Özel Muş Uğur Lisesi Rehberlik Koordinatörü Sayın Gülşen Can okulun kuralları, işleyişi ve süreç içerisinde velilerin karşılaşabilecekleri problemler hakkında bilgi verdi.

Can konuşmasında Öğrencilerimize yönelik okulda yapılan ders çalışmalarının yanı sıra öğrencilerimize yapacağımız çeşitli sosyal etkinliklerle (Futbol Turnuvaları, Masa Tenisi, Badminton Turnuvaları, Satranç, Halk Oyunları vs.) ülkemize, geleceğini üreten ve yöneten hem akademik olarak hem de sosyal olarak yetişmiş bireyler kazandıracağız. dedi.

Sunumun ardından güçlü eğitim kadrosunun tanıtımını yapan Özel Muş Uğur Lisesi, kapanış konuşmasını yapmak üzere söz alan Serdal Arslan konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek toplantının sona erdiğini söyledi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri