Skip to main content

Vekiller seçim çalışmalarına başladı

Muş Haber Fotoğrafı

TBMM tatile girmesinin ardından AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar Muş’a geldiler.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Muşa geldi. Havalimanında AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya ve partililer tarafından karşılanan Milletvekilleri daha sonra seçim karargâh merkezine geçtiler. Burada ilk olarak partililere hitap eden İl Başkanı Halis Saltık, 30 Mart yerel seçimlerine AK Parti olarak en iyi şekilde hazırlandıklarını ve hazırlanmaya da devam edeceklerini kaydetti. Saltık, milletvekilleri ile birlikte çalışmalarını sürdüreceklerini kaydederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 10 Mart Pazartesi günü Muşlularla bir araya geleceğini ifade etti. Belediye Başkan adayı Feyat Asya ise bu davanın milletin devası olduğunu belirterek, en kısa zaman içerisinde Muş için yapacakları projeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

Asya, Biz bu yola sayın başbakanımızın önderliğinde hizmet etmek için girdik. Sizlerin teveccühü ile ilimize ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vereceğiz. Biz gücümüzü başka bir yerden almıyoruz. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Bizim içim hizmet, gücümüz ise millettir. Sizlere hizmet için girdiğimiz bu yolda inşallah yine sizlerin takdiri ile galip geleceğiz diye konuştu. Daha sonra konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Faruk Işık da, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) tatile girdiğini vurgulayarak, AK Partinin çalışmalarını anlattı. AK Partiye saldırıların devam ettiğini belirten Işık, Ak Partiye yapılan saldırıları sizlerin desteği ile bertaraf edeceğiz. 30 Mart’ta demokrasi dersi vereceğiz. Herkes şunu bilsin ki Türkiye’de barışın, ekonominin, hukukun en büyük güvencesi Başbakan Erdoğandır. Herhangi bir şehre şehit cenazesi gelmemesi, başbakan Erdoğan sayesindedir. Yıllardan beri kanayan yarayı, tedavi etmek için yapılan mücadeleler, gezi parkından 17 Aralık’a kadar atılan adımlarla baltalanmak istendi, birilerini rahatsız etti.

Hükümeti ve başbakanı yıpratmaya çalışıyorlar. Her şeye rağmen kardeşlik tesis edilecek. Bundan sonra bu ülkede çatışma olmayacak. Bunun için destek vermemiz gerekiyor dedi.

Yeni demokratikleşme paketi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Işık, Kürtçe üzerinde ciddi sıkıntılar vardı, ama AK Parti sayesinde okullarda seçmeli ders kabul edildi. İstediğiniz zaman tamamı ile Kürtçe okul açma düzenlemesi yapıldı. Dışlanma horlanma ile ilgili sıkıntılar vardı. Resmi ideolojinin formatlarına uymayan herkes dışlanıyordu. Kabul edilen mevzuata göre Kürtçe konuşma serbest oldu. Siyasi programda Kürtçe de olabilecek ifadelerini kullandı.

Muş Gündem Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri