IŞİDin Kobaniye girmesi ile birlikte Türkiyenin bir çok vilayetinde meydana gelen protestolar Muşta da Salı ve Çarşamba günü devam etti. Gün içerisinde meydana gelen olaylardan sonra Çarşamba günü ajansların Muşta sokağa çıkma yasağı ilan edildiği haberleri üzerine bir anda kentte sokaklar boşaldı. İşyerlerinin çoğu erkenden kapatıldı.
Bunun üzerine dün Muş Valiliği resmi internet sitesinden açıklama yaparak sokağa çıkma yasağının olmadığının ve vatandaşların yalan haberlere itibar etmemesi gerektiğini duyurdu.
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: Sınır komşumuz Suriyenin Ayn-EI Arap (Kobani) bölgesinde PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı olan YPG (Halk Savunma Birlikleri) ile IŞİD (Irak-Şam İslam Devleti) arasında yaşanan çatışmaların bahane edilmesiyle ülkemizin çeşitli illerinde olduğu gibi ilimizde de yasa dışı protesto ve eylemler gerçekleşmiştir. Yaşanan karışıklığı fırsat bilen provokatörler, vatandaşlarımız arasında ilimizde sokağa çıkma yasağı olduğu iddialarını gündeme getirmektedirler. İlimiz merkez ve ilçelerinin hiçbirinde sokağa çıkma yasağı bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemeleri, kamuoyu ve basına saygıyla duyurulur.
Muş Manşet Gazetesi


