Skip to main content

Vali yol çalışmalarını değerlendirdi

Muş Haber Fotoğrafı

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte inşaat sezonunu kapattıklarını belirten Vali Bektaş, oldukça kapsamlı ve kabarık bir iş yükü olan iş sezonunu başarılı bir performans ile kattıklarını söyledi

Vali Erdoğan Bektaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin inşaat sezonunu kapattığını açıkladı. Yaz sezonu boyunca köy yollarında asfalt, stabilize, menfez, büz boru ve köprü çalışmaları yapan personelin büyük bir özveri ile bu çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Vali Erdoğan Bektaş, çalışmalarda emeği geçen personel ve müteahhitlere teşekkür etti.

Yaz sezonunun artık geride kaldığını ve yapılan çalışmalar ile ilgili olarak makamında basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Vali Erdoğan Bektaş, çalışmaların neticesinde hedefe yaklaştıklarını söyledi.

Kış mevsiminden önce köy yollarını çamurdan kurtarmak için ekiplerin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden vali Erdoğan Bektaş, tüm köy yollarının stabilize ile döşendiğini kaydetti. Vali Bektaş, “Bugün başlayan yağmurla beraber kış sezonunun artık başlamış olduğunu umut ediyorum. Çünkü kara da kışa da yağmura da ihtiyacımız var. Son bir iki haftadır havaların güzel gitmesi bizim tamamlayamadığımız özellikle stabilize çalışmalarını tamamlamamız için bize şansı verdi. İyi de oldu” diye konuştu.

“BU SENE KÖRÜ VE MENFEZ YILI OLDU”
Asfalt döşemesi, stabilize, köprü ve menfez çalışmaları ile ilgili olarak makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş şunları söyledi: “Tabiî ki ilk genelinde bütün sorunları çözdüğümüzü iddia etmek doğru olmaz. Köy yollarında % 80-90 çalışmalarımızı tamamladık. Büyük köy yollarının tamamını stabilize ile tamamladık. Küçük birkaç yerimiz kalmış olabilir. Birkaç evin olduğu mezraya belki stabilize yapamadık. Çok az bir kısımdır. 350 kilometre asfalt programı ile yola çıktık. Biraz da seçimden yeni çıkmanın etkisi ve meclisin baskısı ile rakam biraz yüksek olabilir. Kapasitemizin üzerinde çalıştık ve 300 kilometreyi aştık. Eksik kalan yerleri tamamlayacağız. Havaların iyi olması asfalt çalışmalarımızı sürdüreceğimiz anlamına gelmez. Asfalt çalışmalarının yapılacağı belli bir sıcaklık oranı var. Genel itibarı ile yol, stabilize ve yol genişletme çalışmaların hedefimize ulaştık diyebiliriz. Biraz çok işe girdik. Onun için toparlamak zaman aldı. Onun için asfalttaki hedefi tamamlayamadık. Biraz eksiğimiz kaldı. Ama neticede güzel işler yaptık. Daha önce yapılan işleri bozup iyisini yapıyoruz. Alt yapısı olmayan yola asfalt dökmek bir işe yaramıyor. Bu sene köprü, menfez yılı oldu denebilir. Köprü ve menfez alanında çalışmalarımıza ağırlık verdik. Büz menfez olarak yapılan yerler oldu. Üçevler yolu Ağıllı’ya kadar stabilizesi büzü menfezi ile tamamlayalım istedik. Üçevler’e kadar olan güzergahı tamamladık. Ancak mevsim şartlarından dolayı ara verdik. Nasip olursa Ağıllı’dan Mutki’ye kadar götürmeyi düşünüyoruz. Oldukça kapsamlı kabarık bir iş yükü olan inşaat sezonunu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak geride bıraktık. Tamamı olmasa da tamamına yakın bir performans gösterildi. Personelimizin göstermiş olduğu özveriden dolayı teşekkür ediyorum”. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri