Skip to main content

Vali Yavuz’dan İnsan Hakları günü mesajı

Muş Haber Fotoğrafı

İnsanın varoluşunun ve haysiyetinin bir gereği olarak sahip olması gereken hakların hepsine ‘İnsan Hakları’ dendiğini ifade eden Vali Seddar Yavuz, insanın değerinin korunabilmesinin, insanca bir yaşamın sürdürülebilmesinin ancak insan haklarının güvence altına alınmasına bağlı olduğunu belirtti.

İnsan haklarının; bir ülkenin, bir toplumun medeniyet seviyesini göstermede son derece önemli bir kriter olduğunu dile getiren Yavuz; Bugün yalnızca ülkemizde değil tüm ülkelerde insan hakları ile onların ayrılmaz parçaları olan kamu özgürlüklerinin yeterli ya da yetersiz olup olmadıkları, aksamaları, gelişmeleri tartışılmaktadır. Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için vazgeçilmez unsurlardan biri olan insan haklarının korunması amacıyla da devletimiz tarafından son yıllarda önemli adımlar atılmış ve atılmaya da devam edilmektedir. İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın anlayışı ile insan haklarının korunması ve geliştirilmesinde birçok Avrupa ülkesini de geride bırakacak düzenlemeler yapılmıştır dedi.

Türkiye Cumhuriyet Devleti olarak vatandaşların bireysel hak ve hürriyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Yavuz, Yakın coğrafyamızda iç savaş ve diğer şartlardan kaçan yaklaşık 2 milyon mazlum insan ikinci adres olarak ülkemizi görmektedir. Bu mazlumlara sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünya devletlerinin gıpta ettiği ve mazlum insanların sığınacak güvenli limanı konumundadır. Vatandaşlarımıza layık oldukları her türlü yaşam standardını sunmak için daha güçlü ekonomi, daha güçlü kardeşlik bağları ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu yoldan asla ayrılmayacak, kararlılıkla hedeflerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm insanların insanca yaşadığı, insan hak ve hürriyetlerinin tam anlamıyla hayata geçirildiği bir dünyada yaşamak dileğiyle 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutluyorum diye konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri