Skip to main content

Vali Yavuz törenle karşılandı

Muş Haber Fotoğrafı

  25 Ağustos 2015 tarihinde Resmi Gazete´de yayımlanan Bakanlar Kurulu Valiler Kararnamesi ile Muş Valiliği´ne atanan Seddar Yavuz, dün yerel saatle 10.20´de Muş Havalimanı´na geldi. Vali Yavuz, havalimanında törenle karşılandı.

Karşılama törenine; Belediye Başkan Vekili Şerafettin Subaşı, Vali Yardımcıları Ercan Öter, Ali Sakar ve Zeliha Uyan, İl Jandarma Komutanı Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri, kamu kurum amirleri ve çok sayıda sporcu ile vatandaşlar katıldı. Çiçeklerle karşılanan Vali Yavuz heyetle tokalaştıktan sonra makam aracıyla Valiliğe hareket etti.

Valilik önünde de ilimizin yeni Valisi Yavuz için bir karşılama töreni yapıldı. Valilik personeli ve karşılama heyetiyle toklaşan Vali Yavuz, makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Muş, Türkiye için önemli bir şehirdir Vali Yavuz, makamında yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajları verdi. İldeki tüm kurumlarla işbirliği içerisinde hareket edeceklerini, ifade eden Vali Yavuz, devletin şefkat elini vatandaşa ulaştırmak için görevini ifa edeceğini vurguladı. Muş´un Türkiye için önemli bir olduğunu da belirten Vali Yavuz: Yaklaşık 26 yıllık bir mülki idare amirliği görevi yaptım. İkinci valilik görevim ise Muş Valiliği oldu. Muş Türkiye için önemli bir şehirdir. Öncelikle semalarında merhum Alparslan´ın ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı kadim şehir Muş´ta görev yapacak olmanın büyük bahtiyarlığını yaşıyorum.

Öncelikle Muş´un sadece Muş için değil, Türkiye için çok önemli bir yer olduğu farkındayım ve bilincindeyim. Bu bilinç ile şehrimizde görev yapmayı prensip ediniyoruz. Daha öncede söylemiştim, bir kez daha tekrar etmek isterim. Biz kimsesizlerin kimi olmayı tercih eden bir anlayışla Muş´ta görev yapacağız ifadelerini kullandı. 79 milyon vatan evladının ikinci adresi yoktur Ülkenin dört bir yanındaki vatandaşları kucaklamayı, onların sorunlarını dinleyip dertlerini paylaşmayı prensip edindiklerini vurgulayarak konuşmasına devam eden Vali Yavuz, ilimizde huzur ve güveni sağlamak için ortak hareket anlayışı sergileyeceklerini ifade etti.

Vali Yavuz konuşmasında: Muş´ta huzur ve güveni hakim kılmak için ekip arkadaşlarımızla çalışacağız. Muş´taki kardeşlerimizin özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan kalkınması noktasında her türlü gayreti hep beraber gerçekleştireceğiz. Biz bir takım halinde çalışmayı, takım halinde hizmetleri sunmayı prensip ediniyoruz.

Bu vesileyle ortak aklı mutlak suretle kullanacağız. Biz 79 milyon vatan evladının ikinci adresinin olmadığının bilincindeyiz. Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu´nun, hatta Afrika´nın ikinci adresi Türkiye´dir. Ama Türkiye´de yaşayan 79 milyon vatan evladının ikinci adresi yoktur. İster Edirne´de, ister Kars´ta, ister Muş´ta, ister Trabzon´da, ister Antalya´da dedi. Hep beraber bu şehri yöneteceğiz Vali Yavuz, konuşmasında bir kez daha birlikte yönetim vurgusu yaptı.

Bölgenin sorunlarını bilerek Muş´a geldiğini ifade eden Yavuz, eksik ve kusurların giderilmesi içim hep birlikte çalışma prensibiyle hareket edeceklerini belirtti. Vali Yavuz konuşmasında: Bölgenin sorunları hakkında elbette fikirlerim var. Bunları hep beraber şehrin dinamikleriyle, önderleriyle, eşraflarıyla, kamu görevlileriyle birlikte konuşacağız, görüşeceğiz ve en iyi şekilde bu şehre hizmet etmeye gayret göstereceğiz. Ama her zaman söylediğim prensibim şudur ki hep beraber bu şehri yöneteceğiz. Elbette bu şehre liderlik edeceğiz, ama hep beraber yöneteceğiz. Öncelikle ifade etmek istediğim hususlar bunlardır. Allah devlet ve milletimizi korusun, bunu özellikle belirtmek istiyorum.

Devletin varlığının ne demek olduğu ancak yokluğunda anlaşılır. O yüzden çevremizdeki ülkelere baktığımızda ancak devletin ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz idrak etmiş oluyoruz.

Bu nedenle eksiğimiz ve kusurlarımız olabilir. Eksiğimizi, kusurlarımızı gidermek için hep beraber çalışacağız. Eksiğimizi, kusurlarımızı gidereceğiz. Ama bizim bütün dileğimiz, beklentimiz devletimize ve milletimize sahip çıkmaktır ve vatandaşımızı memnun etmektir, onların sorununu çözmektir.

Vatandaşımızın sorunlarını çözdüğümüz ölçüde başarılı olacağımızı ümit ediyorum. Şimdiden bütün çalışma arkadaşlarıma ve Muşlu kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki biz bu şehirde güzel şeyler yapacağız sizlerin desteğiyle. Ayrıca bizden önce görev yapmış başta değerli valimize, ilimize yapmış olduğu hizmetler vesilesiyle teşekkür etmek istiyorum.

Değerliği valimizden önce bu şehirde valilik yapan, bu şehre katkıda bulunan tün aktörlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İnanıyorum ki bize bu şehirde hep beraber güzel işler yapmak nasip olur diye düşünüyorum. En azından bu düşünceyle buradayız. Ümit ediyorum ki bir gün buradan ayrılacağımız zamanda, Uşak´tan ayrılırken ki intibalarla ayrılmak isterim ifadelerini kullandı. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri